MAE: Patru cetățeni români au fost evacuați din Niger, cu destinația Paris. În prezent nu mai este nicio solicitare de evacuare

Data actualizării: Data publicării:
avion militar al frantei care evacueaza civili din niger
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia

Patru cetățeni români au fost evacuați din Niger cu o aeronavă a armatei franceze, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE). În prezent nu mai există alte solicitări de evacuare, precizează instituția.

ACTUALIZARE 22:40 - Ultimii trei români aflaţi în Niger au fost preluaţi de un zbor de evacuare organizat de autorităţile franceze.

Ministerul Afacerilor Externe informează că ultimii trei cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Republicii Niger au fost preluaţi de un zbor de evacuare organizat de autorităţile franceze, cu destinaţia Paris, nemaiexistând la acest moment alte solicitări în acest sens.

„MAE a finalizat demersurile necesare pentru evacuarea cetăţenilor români din Republica Niger. În continuarea precizărilor de presă recente pe tema evacuării cetăţenilor români din Republica Niger, Ministerul Afacerilor Externe informează că a fost realizată evacuarea celor patru cetăţeni români. Astfel, ultimii trei cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Republicii Niger (aflaţi în evidenţele Ambasadei României la Alger) au fost preluaţi de unul din zborurile de evacuare organizate de către autorităţile franceze, cu destinaţia Paris, nemaiexistând, la acest moment, alte solicitări în acest sens”, precizează un comunicat de presă transmis miercuri seară de MAE.

Ministerul român al Afacerilor Externe adresează mulţumiri autorităţilor franceze pentru întreg sprijinul oferit în vederea evacuării în siguranţă a cetăţenilor români.


Știrea inițială: 

Un cetăţean român a fost preluat din Niger cu unul dintre zborurile de evacuare organizate de către autorităţile franceze şi a ajuns în siguranţă la Paris, a informat, miercuri, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit MAE, ceilalţi trei cetăţeni români care au solicitat sprijinul Ambasadei României la Alger pentru evacuare vor fi preluaţi cu o aeronavă care urmează să decoleze în orele următoare cu destinaţia Paris.

MAE precizează, într-un comunicat, că, la acest moment, nu mai există solicitări de asistenţă şi protecţie consulară din partea altor cetăţeni români din Republica Niger.

Pentru evitarea unor situaţii deosebite în care s-ar putea afla cetăţenii români, MAE reaminteşte că pentru Republica Niger a fost emis un avertisment de călătorie. „Există factori confirmaţi de risc - evitaţi călătoriile!”. În acest context, se recomandă ferm tuturor cetăţenilor români care se află pe teritoriul Republicii Niger să se adreseze Ambasadei României la Alger şi să comunice coordonatele proprii, pentru a putea fi contactaţi în caz de necesitate.

Ambasada României la Alger urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei de securitate din Republica Niger, menţine legătura cu reprezentanţii celorlalte state membre UE, fiind pregătită să acorde asistenţa şi protecţia consulară necesară, conform competenţelor, se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Alger: +213 23 48 55 85, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români au la dispoziţie şi numărul de telefon de urgenţă al misiunii diplomatice la Alger: +213 79 2016940.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri