Sari la conținut

Metroul din Drumul Taberei, încă o întârziere

Trenurile de metrou nu vor pleca din staţiie de pe noua magistrala Drumul Taberei-Eroilor nici în martie 2017, ultimul din lungul şirul de termene avansate de autorităţi.

Lucrările au acumulat noi întârzieri. Aşa că şefii de la Metrorex le transmit acum bucureştenilor care locuiesc în Drumul Taberei că nu se vor urca în metrou mai devreme de a doua jumătate a anului viitor.

Au rezultat probleme la reconstituirea suprafeţelor după închiderea şantierelor. Mai precis, nu sunt prevăzute aceste proceduri de refacere a iluminatului public, de refacere a spaţiilor verzi. Metrorex îşi scrie acum procedurile pentru a remedia aceste deficienţe istorice şi pentru a da noul termen de punere în funcţiune”, a explicat Dan Costescu, ministrul Transporturilor.

După încă un termen de finalizare ratat, oamenilor din zonă - care trăiesc de mulţi ani în praf şi zgomot de şantier - nu le-a mai rămas decât să glumească.

„Aşteptăm. Când va fi va fi. Probabil când va avea ăsta mic al meu 18 ani o să inaugurăm metroul”, a spus un locuitor din cartier.

„Era vorba de trei ani şi cum la cât s-a ridicat? Eu cred că trebuie să se ia măsuri”, a adăugat o altă persoană.

Noua linie de metrou va avea aproape șapte kilometri şi 10 staţii. Tunelurile sunt aproape gata şi se lucrează deja la amenajarea staţiilor.

Au rămas, însă, de săpat 220 de metri în zona Eroilor pe sub râul Dâmboviţa şi actuala staţie de metrou. Aceste lucrări au stagnat după ce, la finalul anului trecut, asfaltul s-a surpat în zonă şi a fost nevoie de consolidarea terenului. Urmarea - tunelul va fi gata abia în august.

Singura veste bună e că strada Valea Ialomiţei, unde se construieşte depoul, ar urma să fie redeschisă circulaţiei peste şase luni. Motivul pentru care acum nu se circulă pe această arteră importantă este că nu s-a încheiat licitaţia pentru iluminatul public din zonă. Linia de metrou din Drumul Taberei se construieşte deja de patru ani şi jumătate. Ar fi trebuit să fie gata în trei.

Citiți și: 
Nereguli descoperite de ISU la metrou. Reacția Metrorex
Metrorex, amendată cu 8.000 de lei pentru risc crescut în caz de incendiu. Ce au găsit pompierii