Mii de bucureșteni nu au apă caldă și căldură după o avarie majoră. Directorul Termoenergetica: O conductă veche, probabil a cedat

Data actualizării: Data publicării:
conducte in bucuresti
Mii de bucureșteni nu au apă caldă și căldură după o avarie majoră. FOTO: facebook Primăria București

Mii de bucureșteni nu au apă caldă și nici caloriferele suficient de calde. O avarie la o conductă magistrală a Termoenergetica afectează direct peste 3.000 de blocuri, cele mai multe fiind din sectorul 3.

Adrian Teodorescu, directorul general al Termoenergetica, a explicat la Digi24 că s-a ajuns la această situație după o avarie majoră produsă ieri pe magistrala 3 sud.

"Azi vom remedia cam 90% din ce a fost afectat ca urmare a avariei de ieri seară. E vorba de o conductă cu o vechime de peste 35 de ani, ca urmare a vechimii probabil a cedat. Fiind vorba de o magistrală, o țeavă mare, a fost oprită, se golește de apă fierbinte după care vom vedea care e dimensiunea avariei.

Între timp am umplut magistrala 1 ca să putem furniza apa caldă și agent termic  pentru zonele afectate.

Acum avem zone cu parametri insuficienți și zone oprite, din cele 3000 de blocuri nu peste tot s-au oprit de tot căldura și apa caldă.

Azi, ca urmare a umplerii magistralei 1, vor intra în parametri normali pentru apa caldă și încălzire blocurile din sectorul 3 și o parte din sectorul 2.

Până la sfârșitul săptămânii, zona Colentina va intra de mâine în parametri suficienți, dar vom furniza căldură și apă caldă. Până la sfârșitul săptămânii va intra în normalitate. Deci, undeva, în 48 de ore, vom ajunge în parametri normali în toate zonele Bucureștiului, în afară de Colentina", a declarat director Termoenergetica.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri