Sari la conținut

Ministrul de Interne: Clubul Bamboo avea termen de obţinere a autorizaţiei de funcţionare până la 30 iunie 2017

Clubul Bamboo putea obţine autorizația de funcționare până la 30 iunie 2017, a declarat la Digi24 ministrul de interne, Carmen Dan, care a confirmat că au fost făcute mai multe controale la acest local, cel mai recent având loc în luna noiembrie a anului trecut.

„Am făcut primele verificări privind autorizaţia clubului şi vom emite un punct de vedere”, a precizat Carmen Dan, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

„Răspunderea pentru funcţionare este exclusiv a beneficiarului şi, potrivit legii, exista un termen de obţinere a autorizaţiei (de funcţionare - n.r.) pentru 30 iunie 2017”, a mai declarat ministrul de Interne.

Ea susține că s-au făcut mai multe controale la clubul Bamboo începând din anul 2009, când a fost eliberat avizul de securitate la incendiu, iar controalele au fost intensificate după incendiul din clubul Colectiv din octombrie 2015.

Viceprimarul sectorului 2 a declarat la Digi24 că localul NU avea autorizaţie de funcţionare, iar un martor ocular a spus ca în club s-a fumat pe ascuns toată noaptea. 

Un incendiu puternic s-a produs sâmbătă dimineață în clubul Bamboo, în jurul orei 3:30. Aproape 40 de oameni au fost răniţi şi transportaţi la mai multe spitale. Acum mai sunt internaţi șase, din care unul în stare mai gravă. O informaţie extrem de importantă vine de la secretarul de stat Raed Arafat care spune că nu exclude posibilitate ca sub dărămături să fi rămas oameni. Clubul s-a prăbuşit după incendiu, flăcările au fost stinse, dar mai sunt focare care ard mocnit și căutarile vor continua.

Locatarii blocurilor de vizavi spun că accesul inițial al pompierilor a fost îngreunat de faptul că era blocată strada de taxiuri și mașini.

 

Pe aceeași temă