Ministrul Martonyi, la Digi24: Ungaria nu cere autonomie pentru comunitatea maghiară

Data publicării:
05032013 20martony-53047

Şeful diplomaţiei maghiare mai spune că, potrivit normelor europene, fiecare guvern trebuie să manifeste înţelegere faţă de problemele minorităţilor naţionale.

„Sunt multe alte forme de autonomie în Europa, inclusiv diferite nivele ale autonomiei teritoriale. Putem s-o numim descentralizare sau în multe alte feluri, dar ideea centrală este ca o comunitate să aibă posibilitatea, dreptul de a gestiona chestiunile care o privesc, cel puţin într-un teritoriu dat”, spune ministrul de Externe ungar.

„Poziţia noastră, a mea, a fost dintotdeauna foarte clară în această chestiune. Dacă acea comunitate locală îşi exprimă dorinţa în acest sens într-un mod democratic, atunci guvernul trebuie să o ia în serios. În opinia mea, recunoaşterea acestor forme diverse ale autonomiei face ţara, statul mai puternic, deoarece comunitatea se va simţi mai bine în patria sa”, susține Janos Martonyi.

Interviul integral cu ministrul de Externe ungar va putea fi urmărit în emisiunea „Pașaport Diplomatic”, la Digi24, sâmbătă, de la ora 18.30.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri