Mirel Palada, la Digi24: Reorganizarea ANAF a făcut ca încasările la buget să fie mai mici decât se estimase inițial

Data publicării:
mirel palada - facebook palada

„Sunt mai multe motive pentru care discutăm de aceste diferențe. În primul rând, e vorba de un proces dificil de reorganizare a ANAF, care a însemnat, pe de o parte, o evaluare a personalului existent în vederea identificării măsurii în care dânșii și-a îndeplinit atribuțiile și, pe de altă parte, identificarea unui personal suplimentar pentru a putea atinge țintele avute în vedere la începutul anului”, a declarat Mirel Palada.

„A fost un proces de evaluare și de adus alte persoane în plus, pentru niște nevoi mărite ale funcționării acestei instituții”, a precizar purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Potrivit acestuia, reorganizarea ANAF este doar una dintre cauzele diminuării încasărilor la buget. „Au fost și alte motive pentru care nu s-au realizat estimările. Vorbim de hotărâri judecătorești care au fost trecute prin instanță anul acesta și prin care judecătorii au decis returnarea salariilor oprite nelegal în perioada guvernării anterioare, un lucru care nu a fost cuprins inițial în construirea bugetului”, a explicat purtărorul de cuvânt al Guvernului.

Vorbim și despre sectoare ale economiei care au performat mult diferit față de estimarile inițiale ale Ministerului de Finanțe, cum ar fi sectorul bancar, unde nu s-a realizat niciun fel de profit, și asta a reverbetrat și în impozitele pe profit pe care le-au plătit dânșii, cât și în felul în care a funcționat BNR”, a mai spus Mirel Palada.

Bugetele ministerelor Muncii, Dezvoltării, Mediului, Transporturilor, Economiei, Agriculturii, Sănătăţii, Societăţii Informaţionale şi Apărării vor fi tăiate la a doua rectificare din acest an. 

De alocări suplimentare urmează să beneficieze Afacerile Interne, Justiţia, Afacerile Externe şi Camera Deputaţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri