Moldova, în alertă de 20 de ore după ce un deţinut extrem de periculos a evadat. Poliţiştii, avertizaţi să se protejeze

Data actualizării: Data publicării:
evadat

Deținutul de la penitenciarul din Focșani care a evadat ieri de la un punct de lucru este căutat de peste 150 de polițiști, jandarmi și angajați ai penitenciarului, de mai bine de 20 de ore.

Polițiștilor li s-a ordonat să se înarmeze și să se echipeze cu vestele antiglonț.

Bărbatul era închis de 14 ani, pentru omor calificat și obținuse dreptul să execute pedeapsa în regim deschis.

El a fost dat în urmărire generală. După ce va fi prins, la pedeapsa pe care o are de ispăşit i se vor adăuga trei ani pentru evadare.

Polițiștii din Vrancea anunță că au fost anunțați vineri de personalul Penitenciarului Focșani că un deținut a evadat de la punctul de lucru Golești.

„Conform datelor puse la dispoziție de Penitenciarul Focșani este vorba de Ciobotaru Vasilică de 35 ani din comuna Boghești, județul Vrancea, recidivist, care execută o pedeapsă privativă de libertate pentru săvârșirea unei infracțiuni de omor calificat”, arată Poliția.

Polițiștii și jandarmii îl caută pe evadat.

În momentul evadării, acesta era îmbrăcat cu pantaloni negri cu 3 dungi albe, tip Adidas, bluză de trening neagră cu o dunga vișinie pe piept și bocanci negri.

Bărbatul a fost închis în 2005 pentru omor calificat. A ucis o femeie de 73 de ani și apoi a violat-o. Pentru că s-a comportat bine în detenție, de aproximativ un an comisia peniteciarului i-au dat dreptul să poată executa pedeapsa în regim deschis.

Redactare G. Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri