MOLDOVA SUB ZĂPADĂ. 400.000 de persoane sunt izolate de nămeți

Data publicării:
1612blocati-39006

Cele mai mari probleme au fost în oraşul Săveni, unde medicii au salvat două gravide numai după ce au ajuns în oraş cu un tractor.

Drumarii din judeţul Botoşani au lucrat la foc continuu, dar cam degeaba. Utilajele de deszăpezire au încearcat să deblocheze drumurile județene, însă, din cauza zăpezii foarte mari, intervenţia este aproape imposibilă.

Citiți AICI care a fost, duminică, starea drumurilor din țară

Pentru a ajunge în oraşul Săveni, locuitorii trebuie să meargă 40 de kilometri pe un drum judeţean. A fost, însă, imposibil. În total, cinci oraşe şi 27 de comune au rămas izolate după ce tone de zăpadă de pe câmp au fost aduse pe şosea. Singura cale de acces spre oraşul Săveni a fost blocată din cauza nămeţilor care măsoară mai bine de un metru.

În oraş, două femei gravide aveau nevoie urgentă de îngrijiri medicale. Medicii au ajuns la ele numai cu ajutorul unui tractor.

În oraş, două femei gravide aveau nevoie urgentă de îngrijiri medicale. Medicii au ajuns la ele numai cu ajutorul unui tractor.

„Ne-am chinuit în jur de șase-șapte ore să ajungem spre satul Bodeasa și, într-un târziu, am găsit un utilaj agricol de la un agent din zonă. L-am luat pe șeful de la Ambulanță de aici și pe asistentul de la maternitate, i-am transportat cu toate dotările acolo și, într-un târziu, după ce am ajuns, au fost stabilizați și mama și copilul”, a spus primarul din Săveni, Relu Târzioru.

Alte câteva sute de persoane aşteptau neputincioase ca autorizăţile să deblocheze drumul ca să poată ajunge acasă, la familii.

În total, 80% din localitățile din județul Botoșani au rămas izolate din cauza nămeților, iar 17 dintre ele vor fi și în beznă. Mai mulți stâlpi de electricitate a fost rupți de viscol, iar specialiștii nu pot interveni până nu vor fi deblocate drumurile. În plus, trenul Iași-Dorohoi a rămas blocat în gară, cu 50 de persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri