Nava eșuată în portul Constanța în timpul furtunii din noiembrie va fi dusă pentru reparații în Turcia

Data actualizării: Data publicării:
furtuna in portul constanta
O navă sub pavilion Barbados a fost grav avariată după ce s-a lovit de un dig de protecție în noiembrie, în portul Constanța. FOTO: Autoritatea Navală Română

Nava care a eşuat în Portul Constanţa în timpul furtunii de la sfârşitul lui noiembrie va fi remorcată și va fi dusă într-un şantier din Turcia pentru reparaţii.

Reprezentanţii Autorităţii Navale Române au anunţat, vineri, că nava Mecit Kaptan, sub pavilion Barbados, care a eşuat după ce a lovit un dig de protecţie în noaptea furtunii din data de 26 noiembrie 2023 se pregăteşte să părăsescă Portul Constanţa remorcată.

În urma verificărilor făcute de scafandri s-a constata că bava are fisuri, care au astupate, au transmis reprezentanții ANR.

Lucrările au fost realizate în prezenţa reprezentantului societăţii de clasificare. De asemenea sistemul de propulsie şi guvernare al navei este avariat, iar palele elicei şi cârma sunt deformate.

În urma certificatelor provizorii emise de pavilionul navei, acesta va părăsi Portul Constanţa cu ajutorul remorcherelor şi va ajunge în şantierul naval Tuzla din Turcia pentru reparaţii, au precizat reprezentanţii ANR, scrie News.ro.

Nava a eşuat în 26 noiembrie după ce a lovit un dig de protecţie din cauza unei furtuni puternice. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri