NEGOCIERI. Noapte albă la Bruxelles

Data publicării:
08022013 20m 20noapte 20bruxelles-48486

Jurnaliştii prezenți la Consiliul European au aşteptat ore în şir o informaţie sau o declaraţie oficială din partea unui şef de stat sau de guvern. Oboseala şi-a spus cuvântul, aşa că au fost ziarişti care au dormit pe unde au apucat.

Lucrările summitului au început în jurul orei 20.00, după o întârziere de aproape patru ore. S-au încheiat spre dimineață, așa că ziariștii și-au petrecut noaptea în centrul de presă al Consiliului European.

A fost noapte albă nu doar pentru șefii de stat și de guvern care și-au disputat ore întregi bugetul Uniunii Europene, dar și pentru sutele de jurnaliști veniți la summit. Răpuși de oboseală, unii s-au întins pe unde au putut pentru a trage un pui de somn măcar pentru câteva minute.

O coincidență care merită menționată: clădirea în care au așteptat ziariștii se numește Justus Lipsius, după un filosof belgian care era adept al stoicismului.

Și politicienii s-au resimțit după ore în șir de negocieri dure. Premierul belgian a coborât în miez de noapte la bar, ca să mănânce un sandviș.

Iar președintele Lituaniei a declarat sincer că nu s-a gândit că va avea nevoie de o periuță de dinți ca să treacă noaptea discuțiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri