O navă pentru prospecțiuni oceanografice construită la Galați a fost lansată pe Dunăre

Data publicării:
navafugro

Cei 500 de muncitori care au lucrat timp de un an la construcţia navei au vrut să vadă cu ochii lor momentul lansării. Şi a meritat. Vasul de peste 400 de tone a intrat în apă în aplauzele celor de pe mal.

Principala activitate în care vasul va fi implicat este de cercetare pentru gaze şi petrol. Inspecţii ale ţevilor, cele care se pun pe fundul mării”, a declarat Wilhard Krejches, directorul Fugro.

Proprietarul, o companie olandeză, speră ca nava destinaţă studiilor ştiinţifice să poată sta pe apă cel puţin 25 de ani, făr nicio reparaţie. Iar constructorul se bucură că are comenzi.

„Se încadrează în acea categorie de nave pe care noi intenţionăm să le dezvoltăm şi să le construim pe viitor. Acest tip de vase, acest tip de clienţi, este exemplu tipic pentru felul de nave şi tipul de clienţi către care ne îndreptăm pe viitor”, a spus Flemming Soerensen, directorul Damen Galaţi.

Navă de prospecţiuni geotehnice şi oceanografice este cea de-a doua din cele trei comandate de firma olandeză. „Fugro Pioneer” are o lungime de 54 metri, o capacitate de încărcare de aproximativ 435 tone şi poate transporta 34 de persoane - echipaj şi pasageri. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri