Sari la conținut

Olimpiada trupelor speciale în Pădurea Cernica. Trei zile de exerciții comune ale SRI, SIAS și ale Jandarmeriei

Timp de trei zile, Pădurea Cernica răsună de focuri de arme şi a fost amenajată să arate ca un câmp de luptă. Copacii au fost transformaţi în adăposturi pentru trupele speciale.

Probele de tiroliană au fost parcurse în doar câteva minute, iar trupele speciale ale jandarmeriei au tras în ţinte aflatre la sol.

Patru echipe de intervenţie ale Serviciului Român de Informaţii au simulat căutarea şi identificare unor probe criminalistice prin pădure. Abilitățile de luptă au fost demonstrate și în apă. O probă contracronometru i-a făcut pe luptători să tragă în ținte ancorate, în timp ce se aflau pe o plută improvizată.

La final, sincronizarea trebuie sa fie perfectă. Butoanele de pe cutie trebuie sa fie apasate în același timp. Doar după ce se aude capsa, exercitiul este terminat.

Exercițiile trupelor speciale vor dura trei zile. La ele participă peste 50 de ofiţeri de elită ai SRI, SIAS și Brigada Specială a Jandarmeriei, din toate judeţele ţării. Digi24 este partener media la cel mai mare concurs al Inspectoratului General al Poliției Române.

Pe aceeași temă