Omniasig a plătit 287.500 euro urmaşilor pilotului Adrian Iovan. Familia Aurei Ion va primi aceeași sumă

Data publicării:
adrian iovan 1

Ominiasig Vienna Insurance Group confirmă că, în cadrul dosarului de daună deschis ca urmare a producerii tragicului accident aviatic din Munţii Apuseni din 20 ianuarie, compania a achitat deja despăgubirea pentru decesul pilotului Adrian Iovan, în baza poliţei de asigurare de accidente a personalului navigant şi a pasagerilor deţinută de Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă. Omniasig a efectuat plata despăgubirii cuvenite către moştenitorii legali ai pilotului Adrian Iovan”, se arată într-un răspuns al companiei de asigurări, remis la solicitarea Mediafax.

Suma asigurată în caz deces şi invaliditate totală permanentă se ridică la 287.500 euro pentru fiecare membru al echipajului şi pentru fiecare pasager.

Contractul de asigurare a fost valabil pentru perioada 13 mai 2013-12 mai 2014 şi acoperea toate cele 16 avioane şi elicoptere ale Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, care a plătit 160.020 lei pentru poliţă, încheiată în urma unei licitaţii derulată pe www.e-licitatie.ro.

„Referitor la despăgubirea aferentă decesului pasagerei Aurelia Ion, menţionăm că Ominiasig VIG va efectua şi această plată după ce vor fi depuse la dosar toate documentele necesare”, se mai arată în răspunsul Omniasig.  

Adrian Iovan are doi copii, o fată (din prima căsătorie) şi un băiat (din mariajul cu creatoarea de modă Romaniţa Iovan, încheiat în noiembrie 2008).

Moştenitorii Aureliei Ion sunt părinţii, un frate şi două surori.

Pilotul Adrian Iovan şi Aurelia Ion, studentă în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti, şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, la 20 ianuarie, într-o zonă din Munţii Apuseni, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri