ORADEA. Cum poate fi voluntariatul un avantaj la angajare

Data publicării:
0403voluntariat-52817

Pentru fiecare 28 de ore de muncă voluntară, studenţii Universităţii din Oradea vor primi câte un credit. Pot activa în instituţii de îngrijire a bătrânilor ori a copiilor cu probleme, dar pot da şi o mână de ajutor la construirea locuinţelor pentru sărmani.

Creditele, adică recunoaşterea faptului că s-au implicat în activităţi voluntare, sunt luate în calcul de unele multinaţionale care caută angajaţi sau pot ajuta studenții să fie mai ușor acceptați la burse. În acest fel, au prioritate la angajare sau la studiul în străinătate.

Georgeta este studentă în anul doi la facultatea de asistenţă socială din Oradea şi, din 2012, este voluntar la un centru de tineri cu dizabilităţi. Este conștientă că astfel se ajută singură să găsească un loc de muncă. Și este dezamăgită că în 2013, în Romania, mulți cască ochii mari când aud de muncă prestată benevol și ridică din umeri.

Universitatea din Oradea, unde învață 22.000 de studenți, încurajează voluntariatul. Tinerii care muncesc cel puțin 28 de ore benevol primesc recomandări care îi vor ajuta să găsească mai ușor un serviciu sau să fie mai curând admiși la o bursă.

Numărul mare de ore lucrate ca voluntar este un semn pentru cei vor să angajeze, că au în față un cadidat ambițios.

Studenții trebuie să știe însă că orele lucrate benevol contează într-adevăr la o posibilă angajare doar dacă universitatea la care învață a semnat contracte clare cu firmele care vor să facă recrutări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri