Orban, despre decizia autorităților de a ceda în fața pelerinilor la Iași: Erau foarte mulți agitatori de profesie, s-a procedat corect

Data actualizării: Data publicării:
moaste iasi pelerini sfanta parascheva
Jandarmi și pelerini la Iași. Foto: InquamPhotos/Liviu Chirica

Ludovic Orban a vorbit la Digi24 despre decizia forțelor de ordine de a ceda în fața pelerinilor de la Iași și de a permite accesul la moaștele Sfintei Parascheva. Premierul spune că a fost o decizie operativă corectă, care a dus la evitarea chiar a unor posibile bătăi, pentru că acolo erau „foarte mulți agitatori de profesie”.

Ludovic Orban: A fost o decizie operativă. Ați fi vrut să rămână sutele alea de oameni într-un scandal perpetuu, eventual să degenereze într-un alt scandal? Oricum, erau acolo foarte mulți agitatori de profesie, care special s-au dus acolo, ca să incite spiritele.

Cred că mulți oameni nu erau rău intenționați, pur și simplu au vrut să se ducă. Unii s-ar putea să lucreze în Iași, alții s-ar putea să fi ajuns cu avionul, alții cu mașina personală pentru că s-au dus în vizită la cineva. Era greu de făcut o diferență între agitatori, s-a și văzut că sunt unii care n-au nicio treabă cu sărbătoarea creștină.

Pe de altă parte, uitându-te, vezi și foarte mulți oameni credincioși.

A fost o decizie operativă și după părerea mea imediat s-a stins acest focar.

Echipele operative au fost puse în fața unei situații în care trebuiau să ia o decizie. Acolo se putea ajunge la bătaie. Spiritele erau extrem de încinse. Puneau jar pe foc foarte mulți agitatori.

Din punctul meu de vedere a fost o decizie corectă.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri