Parlamentul își dă, astăzi, votul final pe proiectul de buget pentru 2014  

Data publicării:
parlamentul romaniei crop ingust - mfax-15

Premierul şi şeful statului au avut, marți, o întâlnire de urgenţă, însă negocierile au eşuat.

Fiecare a rămas pe pozitii. Victor Ponta nu a renunţat la acciza suplimentară la carburanți, asa cum cerea șeful statului.

Punctul de vedere al premierului a rămas inflexibil”, a declarat, de la Palatul Cotroceni, președintele Traian Băsescu.

„Poziția președintelui a fost extrem de inflexibilă”, a spus și premierul Victor Ponta.

„Voi utiliza instrumentele pe care le am pentru a atrage atenția că acesta creștere de preț la combustibil va afecta puternic și populația și companiile”, a avertizat șeful statului.

În replică, premierul a spus că ar fi bine ca Traian Băsescu să facă respectivele demersuri „în termen rezonabil”. „În așa fel încât să putem până la 1 ianuarie să avem buget”, a precizat șeful Guvernului.

„Premierul nu a înteles despre ce am discutat. El a ințeles că am discutat despre buget, iar eu am discutat despre acciză”, a afirmat Traian Băsescu.

De cealaltă parte, Victor Ponta susține că știe deja ce intenționează președintele. „Îmi e foarte clar ca președintele vrea să ne șicaneze cât poate de mult”, a apreciat premierul.

Traian Băsescu a propus ca, în loc să crească accizele la carburanți, Guvernul să taie „de la excesul de repartizare bugetară” de la Ministerul Dezvoltării Regionale, condus de Liviu Dragnea.

„De ce insist să se facă tăieri de la domnul Dragnea: pentru că aceștia sunt bani electorali, destinați mobilizării primarilor pentru a fi mobilizați pentru alegerile europarlamentare și prezidențiale. Se pare că mulți primari numai așa funcționează, dacă primesc fisele în tonomat, altfel nu cântă la alegeri”, a mai spus președintele.

Replica lui Liviu Dragnea nu s-a lăsat așteptată. „Caracterizarea aleşilor locali care au legitimitatea votului ca tonomate este o jignire exagerată”, a apreciat ministrul L. Dragnea. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri