Poliția, apel la părinți după ce a amendat un tânăr care conducea cu un pasager ieșit prin trapă și muzica tare: „Dispreț față de lege”

Data publicării:
masina cu pasager iesit prin trapa
Un şofer a ieşit la o plimbare cu maşina, pe o stradă din Rădăuţi, având manelele date la maximum şi un prieten ieşit prin trapa autovehiculului.

Un şofer care sâmbătă a ieşit la o plimbare cu maşina, pe o stradă din Rădăuţi, având manelele date la maximum şi un prieten ieşit prin trapa autovehiculului, a fost amendat cu 1.450 de lei de către poliţişti. Imagini cu maşina filmată pe străzile oraşului au fost postate pe reţelele de socializare, însoţite de mesajul „Prostia la ea acasă”.

Şoferul, în vârstă de 27 de ani, a fost filmat, în cursul serii de sâmbătă, în timp ce conducea un autovehicul având un pasager ieşit pe trapa maşinii. Imaginile au fost postate pe reţelele de socializare. Potrivit poliţiştilor, imaginile au fost filmate pe strada Calea Bucovinei din Rădăuţi.

„La data de 02.09.2023, ora 22:30 a fost sancţionat contravenţional în baza OUG 195/2002 cu 10 puncte amendă în valoare de 1.450 lei pentru transportul persoanelor neasigurate pe geamul autoturismului şi pentru faptul că nu purta centura de siguranţă”, informează Poliţia Suceava, potrivit News.ro.

Poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că teribilismul şi „tendinţa de a epata prin gesturi neconforme şi atitudine de sfidare a legii” pot genera tragedii rutiere.

„Din păcate în marea majoritate a acestor incidente sunt implicaţi tineri care nu doar manifestă dispreţ faţă de lege, dar pun în pericol propria viaţa şi a altor persoane. Precizăm încă o dată că scopul dispunerii măsurilor sancţionatorii în aceste cazuri promovate în mediul on-line este unul principal preventiv, de responsabilizare şi conştientizare în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră şi evitării tragediilor rutiere. Recomandăm şi părinţilor să poarte discuţii cu adolescenţii sau chiar cu copiii majori pentru responsabilizarea acestora indiferent de calitatea de participanţi la trafic”, adaugă oficialii IPJ Suceava.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri