Ponta, despre Schengen: Avem în România tot felul de fericiți deștepți care dau găuri în barcă și ne pârăsc peste tot

Data publicării:
03032013 20ponta2-52666

Şeful Guvernului susţine că partidul Angelei Merkel ar acţiona la comanda democrat-liberalilor de la Bucureşti, iar România ar putea deveni membru doar după alegerile parlamentare din această ţară. „Până atunci, nu ne mai facem de râs rugându-ne de alţii", a afirmat premierul.

„În primul rând că nu ne surprinde declaraţia ministrului de interne din Germania. Nu voi spune niciodată Germania, ci o parte a guvernului german creştin-democrată: PPE din care şi PDL- ul face parte”, a declarat șeful diplomației.

„Ideea Germaniei era cunoscută de noi şi eu, sigur, normal, diplomatic, nu am vrut să anunţ care era ţara, dar ştiam cu toţii că Germania are reţineri faţă de această decizie”, a recunoscut premierul Victor Ponta.

Cum explică premierul

„Dacă noi de aici, din România, tot avem tot felul de fericiţi din aştia deştepţi, care dau găuri în barcă şi după aia se bucură că uite că ne scufundăm, de parcă intram în Schengen numai Guvernul sau numai USL nu intrau şi ei, care tot ne pârăsc peste tot, ne anunţă de ce nu trebuie să intrăm”, a comentat Victor Ponta, într-o aluzie clară la adversarii politici democrat-liberali. „Asta e boala României! Întotdeauna ai pe unii care se bucură dacă le mor toate caprele - și ale vecinilor, şi ale lor”, a adăugat șeful Guvernului. El a mai spus că fostul premier Emil Boc stă prost cu memoria și uită că în 2011, când România era respinsă, „striga la greu” împotriva Olandei și Finlandei.

Victor Ponta a promis că de acum încolo va încerca să îi ignore pe cât posibil pe adversarii politici. „O să ne atingem obiectivele europene cu mai multă demnitate și mai multa înțelepciune”, a decis premierul, dând asigurări că obiectivul aderării României la Schengen rămâne valabil.

Așteptăm contextul politic favorabil

„Cred că e ridicol să punem toate discuțiile noastre pe plan european tot timpul să înceapă cu Schengen. Avem multe alte probleme. Avem multe alte proiecte importante și sigur că după octombrie, care e după septembrie, când sunt alegeri (în Germania – n.r.), o să vedem dacă se poate lua o decizie. Dacă nu, la anul...”, a declarat premierul Victor Ponta.

„N-o să mai începem orice discuție cu orice prim-ministru, cu orice ambasador, cu prohlema Schengen, pentru că este foarte clar. Noi ce trebuia să facem am făcut. Acum trebuie să vină un context politic favorabil și cu cât mai puțini din România ne înjură prin capitalele europene, cu atât mai ușor o să vină acel moment favorabil”, a mai spus premierul, dând exemplul Olandei, unde după alegeri autoritățile și-au nuanțat discursul.

„Nu am nimic de reproşat Germaniei”, a ținut să precizeze Victor Ponta, înainte de a lansa o nouă șarjă împotriva adversarilor interni: „Eu am de reproşat celor din România care nu înțeleg că tot înjurând și vorbind de rău România pe la Bruxelles, pe la Berlin, prin alte părți, de fapt fac rău țării ăsteia. (...) Nu pot să nu mai fie așa de ridicoli când țipă la televizor?”.

Premierul s-a declarat convins că în cele din urmă guvernul își va îndeplini obiectivele „cu mai multă demnitate și mai multă hotărâre. O să plângă pedeliștii pe la televizor că am reușit să ne atingem obiectivele europene!”, a punctat șeful Executivului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri