Poveste impresionantă. Bătrân rătăcit departe de casă, salvat de la moarte de un ciobănesc german

Data publicării:
caine jandarm
Agil şi energic, Roby este vedetă printre cânii speciali de la Jandarmeria din Constanța FOTO: Facebook Jandarmeria Constanta

Un bătrân din Constanţa, care se rătăcise departe de casă, a fost salvat de la moarte sigură de câinele jandarmilor. Ciobănescul german dresat special să găsească urme a mers kilometri întregi până a ajuns la victima care stătuse peste noapte pe câmp şi era aproape de şoc hipotermic.

Agil şi energic, Roby este vedetă printre cânii speciali de la Jandarmeria din Constanța. Ieri, aproape de o comună izolată din județ, a reușit să găsească, după trei ore de căutări, un bărbat de 64 de ani dispărut de două zile.

Sorin Marcu: „Este prima misiune a lui, pe specialitatea pe care o are. I-am dat un obiect al persoanei dispărute, l-a mirosit și am luat urma persoanei. Câinele ne-a indicat canalul unde persoana a fost găsită.

Persoana era dispărută de 48 de ore, sunt fericit că a luat urma după atâta timp, eu zic că e foarte, foarte bine!

Bărbatul a fost găsit în șoc hipotermic, iar acum este stabil. Şi totul graţie agilității lui Roby. Nu degeaba se antrenează câte cinci ore pe zi.

Roby are patru ani şi trei luni. Încă de la vârsta de un an, a devenit singurul câine de urmă al jandarmilor constănţeni. Pe lângă nasul fin, își poate folosi, în caz de nevoie, și forța.

Roby a ajuns la Jandarmeria Constanța când avea 5 luni, de la Centrul Chinologic din Sibiu. La scurt timp după, a abosolvit cursul de specializare, iar de atunci este un sprijin pentru toți cei de aici.

Inspectoratul Județean de Jandarmi are patru câini în echipă.

Eugen Tofan, conductor caine de serviciu

Pe Roby, Obisa și ceilalți „agenți" speciali din Jandarmerie, constănțenii îi pot vedea la meciuri şi în misiunile de restabilire a ordinii publice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri