Prim-vicepreședintele PDL Mihai Stănișoară trece la liberali. Ce spune despre vechile sale declarații la adresa USL?

Data publicării:
06032013 20stani-53207

Gestul lui Stănișoară, fost consilier prezidențial și fost ministru al Apărării în Guvernul Boc, i-a surprins pe colegii din PDL.

Captură de ecran de pe blogul lui Mihai Stănișoară | DIGI24

Singura explicație, în opinia deputatului PDL Mircea Toader, este prietenia cu Sorin Frunzăverde, un alt lider PDL care a trecut la liberali în urmă cu un an.

„Nu am discutat cu nimeni din PDL despre o eventuală înscriere în PNL. Pentru mine a fost o decizie unilaterală și fiecare militant politic este responsabil pentru acțiunile sale”, a declarat Stănișoară, precizând că nici măcar cu Sorin Frunzăverde nu a discutat.

Mihai Stănișoară era președintele organizației județene Mehedinți a PDL.În perioada 2007 - 2008, Stănișoară a fost consilier prezidențial pentru securitate națională, iar ulterior, până în octombrie 2009, a fost ministru al Apărării.

Stănișoară a fost și senator PDL în legislatura trecută.

Stănișoară: Pentru mine PDL reprezintă trecutul, PNL viitorul

„Sunt un om care nu se uită cu mânie în trecut, privește cu încredere în viitor. Am luat decizia să intru în echipa PNL după o chibzuință intensă. Mi-e limpede că singurul partid ce poate susține și implementa cu succes politica de dreapta e PNL. Mă alătur lui Crin Antonescu în proiectul de desăvârșire a construirii dreptei. Am luat decizia să vin alături de ei într-un moment în care PNL are mari responsabilități și mult de muncă, pentru că știm că sunt multe probleme de rezolvat. Nu mi-a fost niciodată frică de muncă. Intru în PNL asigurând pe colegii mei că voi fi un partener onest, corect, loial și performant. Mulțumesc lui Antonescu și celorlalți pentru încrederea acordată”, a declarat Stănișoară.

„Pentru mine, începând de azi PDL reprezintă trecutul, iar PNL prezentul și viitorul”, a subliniat el.

Declarații din trecut, stânjenitoare în prezent

Pus față în față cu declarații acide făcute în trecut despre USL și liderul PNL, Crin Antonescu, Mihai Stănișoară a spus că țin de o polemică verbală firească în politică. El a spus că nu își aduce aminte când a spus despre Crin Antonescu că „șantajează”.

De altfel, în timp ce conferința de presă era în desfășurare, iar jurnaliștii dădeau citate din spusele fostului lider PDL, o postare de pe blogul personal în care spunea că președintele Crin Antonescu este „domnu' Goe al politicii româneşti” a fost ștearsă.

„Ar putea fi scrise volume cu declarații date de politicieni unii despre alții”, a intervenit în discuția cu jurnaliștii și liderul PNL, Crin Antonescu. De altfel, acesta a fost iritat de insistența jurnaliștilor asupra unor declarații făcute în trecut de Mihai Stănișoară la adresa USL.

Declarație făcută de Stănișoară în 2012: „Dacă ar fi să plec, plec din politică”

În urmă cu un an, când pleca din PDL Sorin Frunzăverde, Mihai Stănișoară spunea că este adeptul cântecului popular „Casa părintească nu se vinde” și că dacă ar fi să plece, ar pleca din politică de tot.

Crin Antonescu: Voi cere o funcție pentru Stănișoară în partid

„La congresul PNL în moțiunea politică prezentată acolo se vorbește explicit despre deschiderea partidului către personalități, grupuri cu orientări de dreapta. Partidul e deschis și vrea să aibă astfel de oameni”, a declarat Crin Antonescu.

„Stănișoară e un om de dreapta, e un om pe care orice partid ar vrea să îl aibă. E vorba de statura sa politică, dar și de o vastă experiență în domenii de competență politică specială. A fost ministru al apărării, consilier prezidențial pe securitate națională, președinte al comisiei de apărare din Senat. O experiență politică de excepție. Odată luată decizia de a veni la noi, voi cere biroului politic central ca Stănișoară să aibă o funcție de vicepreședinte pentru elaborarea și coordonarea politicilor pe securitate națională. Asta e decizia mea, Stănișoară nu a reclamat o astfel de poziție sau o alta, a făcut o opțiune pentru care îi mulțumesc și îl asigur că e una câștigătoare, în PNL dreapta va crește puternic”, a subliniat Crin Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri