PRIMELE IMAGINI. Cristian Cioacă a fost ridicat de polițiști

Data publicării:
5 2012cioacaridicat-37046

NEWS ALERT. Cristian Cioacă, arestat pentru uciderea Elodiei Ghinescu |MEDIAFAX FOTO

Actualizare 23.05. În cursul serii, Cristian Cioacă a fost dus cu maşina la Direcţia Cercetări Penale din Bucureşti, reprezentanţii IPJ Argeş confirmând că nu au fost probleme deosbite în punerea în aplicare a mandatului.

"Au fost îndeplinite formalităţile impuse de lege în astfel de situaţii, iar ulterior maşina cu colegii mei de la IPJ Argeş a plecat spre Capitală, unde Cristian Cioacă va fi predat poliţiştilor de la Direcţia de Cercetări Penale din Bucureşti", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, comisarul şef Dănuţ Dinu.

Actualizare 18.03. Cristian Cioacă a fost ridicat de acasă în vederea executării celor 29 de zile de arest preventiv.

Cioacă era zâmbitor și nu a făcut declarații.

El a fost ridicat din apartamentul din Pitești, unde are domiciliul de mai bine de cinci ani.

Decizia de azi a schimbat hotărârea anterioră a Tribunalului

Avocatul familiei Ghinescu, Crina Radu, a declarat la Digi24 că decizia luată azi este una corectă și legală.

Instanța de recurs a analizat în mod obiectiv probele depuse la dosar, a apreciat avocatul.

Cioacă a refuzat să dea o nouă declarație. La pronunțare a venit doar avocata sa.

Procurorii au eşuat anterior în faţa Tribunalului Bucureşti, care a considerat că noile probe, pete de sânge găsite în apartamentul soţilor Cioacă, nu justifică arestarea suspectului principal.

Anterior, în faţa magistraţilor, Cristian Cioacă a cerut să fie lăsat în libertate. „Vă rog să-mi daţi voie să-mi cresc copilul şi să merg la serviciu.'', a spus el.

Familia avocatei dispărute a subliniat însă că fostul poliţist trebuie să fie arestat.„Din probele directe care sunt la dosar reiese faptul că Elodia Ghinescu a avut o moarte violentă, o moare agresivă. Şi, prin prisma acestor lucruri, sigur că Cristian Cioacă, spun eu că prezintă un pericol concret pentru ordinea publică”, a declarat Crina Radu, avocată.

Anul trecut, avocata Elodia Ghinescu a fost declarată decedată de instanţă. Anchetatorii nu au reuşit să găsească cadavrul femeii. În România, nu a fost pronunţată până acum o condamnare pentru omor fără ca procurorii să aibă trupului victimei.

Cinci ani de anchetă și de suspiciuni

Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) din Braşov a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007. Soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, de la Poliţia din Argeş, a anunţat Poliţia despre dispariţia femeii abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei acesteia, timp în care bărbatul a apelat la cunoştinţe pentru a intra în corespondenţa electronică a avocatei, scopul fiind - potrivit acestuia - acela de a vedea cu ce bărbat se conversa.

Cioacă a spus că doar a căutat indicii cu privire la locul unde ar putea fi, el negând faptul că soţia sa ar fi moartă.

Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioacă, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului.

Mai mult, în septembrie 2007, după două săptămâni de la dispariţie, anchetatorii au găsit într-o râpă haine având pete de sânge ale Elodiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri