Prinţul Charles se întâlneşte luni cu preşedintele Traian Băsescu la Palatul Cotroceni

Data publicării:
charles si basescu

După ce duminică s-a relaxat la proprietatea sa de pe Valea Zălanului, în dimineaţa zilei de luni, Prinţul Charles pleacă spre Capitală. La ora 15:00, el este aşteptat la Palatul Cotroceni.

Ultima întâlnire dintre prinţul de Wales şi preşedintele Traian Băsescu a avut loc anul trecut, tot în luna iunie. Atunci, prinţul mărturisea că se simte norocos să viziteze o ţară „remarcabilă” aşa cum este România.

Moştenitorul coroanei britanice are patru case în satul Valea Zălanului, fapt care ar putea contribui la dezvoltarea agroturismului în zonă. Ultima achiziţie a fost făcută chiar cu ocazia acestei ultime vizite în România.

Preocupat de conservarea monumentelor istorice, moştenitorul de la Buckingham Palace s-a implicat în programul de reabilitare a unor sate săseşti din Transilvania, cumpărând mai multe case vechi de-a lungul timpului în localităţi precum Viscri sau Saschiz. Prinţul este de asemenea un mare susţinător al agriculturii ecologice.

Prinţul Charles a sosit joi dupa-amiază în România, iar în prima seară i-a fost oaspete contelui Kalnoky Tibor, în localitatea Micloşoara. Vineri, a vizitat satul Archita din judeţul Mureş, iar de sâmbătă dimineaţă s-a aflat la Valea Zălanului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri