Prinţul Charles va reveni în România, special pentru mierea din Sălaj

Data publicării:
10 2003charles-54007

Valea Barcăului din județul Sălaj este locul pe care prințul Charles vrea neapărat să-l vadă în acest an. L-au atras mierea de acolo și fructele uscate pe care le-a gustat în timpul unei vizite anterioare în România. De altfel, moștenitorul tronului britanic a recunoscut că Transilvania este locul de care s-a îndrăgostit iremediabil.

Cel mai important lucru legat de Transilvania este combinația de ecosisteme - pădurile, zonele agricole - îmbinate cu prezența umană și cultura. Iar această relație extraordinară, unică, este de o importanță uriașă”, spunea prinţul Charles, în reportajul „Wild Carpathia”.

Fiul reginei Elisabeta a II-a vine în România ori de câte ori îi permite programul, iar exemplul i-a fost urmat și de băiatul său cel mic, Harry.

Prințul Charles are patru proprietăți în România - două în județul Covasna, una în Brașov și o alta în Sibiu. Are și un motiv bine întemeiat să vină aici, după cum el însuși a recunoscut: „Arborele genealogic arată că sunt urmașul lui Vlad Dracul”.

Este pentru prima oară când un reprezentant al Casei Regale Britanice vine în județul Sălaj, însă vizitele prințului Charles nu se vor opri acolo cu siguranță. Aceasta fiindcă Transilvania are ceva special, ceva ce moștenitorul coroanei britanice nu a mai întânit în altă parte: „Este ultimul colț din Europa unde mai întâlnești adevărata trăinicie (...). Îți hrănește sufletul, inima. Asta e ceea ce face România pentru tine”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri