Reporterii Digi24 au parcurs peste zece mii de kilometri pentru a relata din zonele afectate de vremea rea

Data publicării:
masina digi

Reporterii şi cameramanii Digi24 s-au pus în mişcare încă din 24 ianuarie, imediat ce vremea a dat primele semne că se înrăutăţeşte. Rând pe rând, corespondenţii s-au îndreptat spre zonele ce aveau să devină punctele-cheie pe harta albă.

Una dintre echipele Digi24 a traversat aproape întreg sudul României. Din Mehedinţi şi până la Buzău, jurnaliştii au parcurs nu mai puţin de 1.300 de kilometri pentru a vă prezenta situaţii ce au atins, de multe ori, limita dramatismului.

Acolo unde autorităţile n-au reuşit să ajungă, jurnaliştii au dat o mână de ajutor. O femeie din Făurei a putut ieşi din casă după ce colegii noştri au deblocat intrarea acoperită de zăpadă și nu au lipsit momentele dificile, atunci când reporterii au rămas ei înşişi înzăpeziţi.

V-am arătat apoi cât de mult sau de puţin s-au implicat unele autorităţi locale în lupta cu nămeţii. Pentru modul în care au înţeles să gestioneze situaţia, unii prefecţi au plătit chiar cu funcţia.

Situaţia a fost dificilă şi în judeţul Prahova sau Brăila. Probleme nu au fost însă doar în localităţile mici. Zeci de oameni au rămas captivi 48 de ore în oraşul Râmnicu Sărat, după ce drumurile au fost blocate.

Reporterii Digi24 au participat şi la acţiunea de salvare a celor 70 de bătrâni izolaţi timp de cinci în satul Târlele din judeţul Buzău.

O echipă Digi24 s-a aflat şi în judeţul Călăraşi, acolo unde zăpada, dar mai ales viscolul puternic dat peste cap viaţa oamenilor timp de câteva zile, iar o alta şi-a petrecut noaptea cu şoferii opriţi la Lehliu.

Mai multe judeţe au intrat de două ori într-o săptămână sub avertizarea cod roşu, o premieră pentru România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri