Roşia Montană, a 13-a duminică în stradă. La Timişoara a avut loc un „meci de box” între ţăranul român şi corporaţii

Data publicării:
protest gaze sist TS016-640x426

Pentru a 13-a duminică la rând, sute de oameni din întreaga ţară au protestat în centrele marilor oraşe împotriva controversatului proiect Roşia Montană, dar şi împotriva exploatării gazelor de şist.

Timişorenii au dat dovadă de multă imaginaţie, ei improvizând un ring de box în Piaţa Victoriei, unde reprezentantul ţăranilor s-a înfruntat corp la corp cu cel al corporaţiilor.

„Refuz, rezist, nu vreau gaze de şist! Refuz, rezist, nu vreau gaze de şist! Refuz, rezist, nu vreau gaze de şist!", au strigat spectatorii prezenţi în jurul ringului. Deşi a pierdut primele două runde, reprezentantul ţăranilor a reuşit să câştige finalmente întâlnirea.

„Vin prospecţiunile, bat ţăranii, împreună cu corporaţiile, cu parlamentarii din România. Şi apoi, ţăranii, împreună cu alţi oameni conştienţi din ţară vin şi până la urmă ei câştigă, că e pământul nostru, e apa noastră, sănătatea nostră"”, a spus o voce din public.

Proteste la Vaslui, împotriva gazelor de şist

Au fost proteste şi la Vaslui, unde, fără să se lase descurajați de ploaie, peste o sută de oameni s-au strâns în faţa Prefecturii. Aceştia au manifestat timp de două ore împotriva proiectului de explororare a gazelor de sist, dar si împotriva prefectului de Vaslui şi a primarului comunei Pungeşti.

„Noi nu avem nevoie de sode pe teritoriul Pungeştiului şi primarul să fie dat cât de curând jos”, a spus un protestatar. Oamenii au cerut să fie ascultaţi şi au spus că nu vor renunţa la proteste, chiar dacă iarna bate la uşă.

La Constanţa au ieşit în stradă mai puţini manifestanţi faţă de altădată, la fel şi la Braşov. Manifestanţii au promis că vor relua protestele săptămâna viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri