Sari la conținut

Scene de coșmar la marginea unui câmp. Zeci de capre au fost călcate cu mașina

Scene de coșmar la marginea unui câmp din comuna Moţăţei, din judeţul Dolj, unde zeci de capre au fost călcate cu mașina și omorâte intenţionat. Suspectul principal e un localnic, paznic la ferma unui investitor belgian. Furios că animalele distrug culturile, bărbatul a intrat cu autoturismul direct în turma de capre. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

Bărbatul a spulberat cu mașina aproape toată turma de animale. Peste 40 de capre au murit, iar acum alte câteva zeci sunt grav rănite.

Totul s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, când ciobanii duceau caprele la păscut. Din senin şi cu viteză foarte mare, o maşină de teren a lovit animalele din plin. Oamenii spun că au fost și ei la un pas de moarte și că au scăpat ca prin minune.

Cioban: Când a luat-o spre noi, a făcut imediat pe cultură, pe porumb și a luat-o de a intrat în capre. Pe urmă s-a întors, iar și pe urmă iar.

Fermier: Omul a făcut-o intenționat. Deci, se vede cum s-a întors cum ar veni de trei ori a dat în ele în plin, o turmă de 300 de capete.

Fermierul este şi acum în stare de șoc după ce și-a văzut animalele măcelărite.

Nicuşor Iovan, fermier: Nu s-a întâmplat niciodata așa ceva. Nici nu pot să mai dorm noaptea, deci visez urât. Putea măcar să sune să zică să ajungem la o înțelegere, dar omul continuă să amenințe. Asta e răzbunare sută la sută.

Incidentul îi nelinişteşte acum pe toţi proprietarii de animale.

Proprietar de animale: Am și eu animale și mi-e teamă să nu se întâmple ce s-a întâmplat aici.

Cioban: Acuma ne e și nouă frică că nu mai avem voie să mai trecem încolo.

Paznicul bănuit că ar fi condus mașina neagă toate acuzațiile.

Radu Pisoi, paznic: Nu cred absolut nimic! Nu cred nimic! Şi nici nu mă interesează. Sunt oameni în măsură care o să ia măsuri despre tot ceea ce spun ei și ce spune toată lumea și o să vedem atunci despre ce e vorba. Până atunci fiecare e cetățean liber.

Fermierul a depus o plângere la poliţie, iar oamenii legii au deschis o anchetă.

Mihaela Gîrd, purtător de cuvânt IPJ Dolj: S-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere a animalelor cu intenție fără drept și rănirea sau schinjuirea animalelor.

Dacă va fi găsit vinovat, paznicul riscă să stea chiar şi un an după gratii sau va primi o amendă usturătoare.