SE VA JUDECA ÎN 20 FEBRUARIE. PDL a contestat azi bugetul la Curtea Constituţională

Data publicării:
08022013 20buget 2020 20feb-48444

Actualizare 14:50. PDL a depus contestația la Curtea Constituțională, iar judecătorii o vor analiza în data de 20 februarie.

PDL contestă bugetul pentru că mai multe amendamente nu au fost înregistrate la comisiile de specialitate și de buget.

Mai mult de atât, PDL susține că bugetul Camerei Deputaților și a Senatului s-a fundamentat pe o lege inexistentă, făcând referire la statutul deputaților și senatorilor, care nu a mai fost adoptată ieri din cauza unor dispute.

Actualizare 14:15 Programul Curții Constituționale se încheie vinerea la ora 14.00, însă cei de la PDL au telefonat rugându-i pe judecătorii Curții să îi aștepte pentru a depune contestația. La ora 14:15 aceștia nu ajunseseră încă la Curtea Constituțională.

„Se elaborează această contestaţie, cel mai probabil azi vom depune contestaţia. Aceste abuzuri constau în prelungirea programului de dezbatere şi vot al bugetului în mod neregulamentar peste timpul votat iniţial, lipsa cvorului la votarea bugetelor Educaţiei, Sănătăţii, Economiei, lipsă de cvorum contestată de noi la miezul nopţii când ne-am retras din sală. De asemenea, contestăm pentru că a fost o situaţie fără precedent înregistrată în funcţinarea Camerei Deputaţilor, generată de netrimiterea amendamentelor opoziţiei, care fuseseră respinse de Comisiile buget-finanţe, la dezbaterea din plen”, a explicat Raluca Turcan.

Citiţi şi

ANALIZĂ BUSINESS CLUB. Ce crede Mugur Isărescu despre bugetul adoptat de Parlament

Parlamentul a adoptat, joi, cu amendamente, proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2013, în favoarea adoptării proiectului de act normativ propus de Guvern pronunţându-se, oficial, 309 senatori şi deputaţi şi fiind înregistrate 108 voturi "împotrivă".

Avem buget doar pe hârtie. Încep procedurile fără termen la Curtea Constituţională

Nu există niciun termen precis în care să fie gata bugetul. Luni, PDL va depune contestație la Curtea Constituțională prin care reclamă modul în care s-a adoptat bugetul.

În timpul zilei de ieri, s-au votat mai multe bugete, la mai multe ministere, fără să fie cvorum.

După ce contestația va ajunge la Curtea Constituțională, magistrații nu au niciun termen până când să decidă în legătură cu bugetul.

Dacă magistrații vor respinge contestația PDL, bugetul va merge la Cotroceni, iar președintele Traian Băsescu va avea la dispoziție 20 de zile pentru a-l promulga și a-l publica în Monitorul Oficial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri