Seismele din Galați au cauze naturale. Mircea Radulian (INFP): „La Izvoarele avem de-a face cu forțe tectonice

Data publicării:
seismograf2 mfax-4

Cutremurele produse în zona Galaţi în ultima perioadă au cauze naturale. Sunt concluziile preliminare ale Institutului de Fizică a Pământului. Specialiştii au analizat şi monitorizat seismele şi spun că cel mai probabil este vorba de forţe tectonice.

ACTUALIZARE 13.05.Cutremurele relocalizate arată că sunt așezate între un kilometru și 10 kilometru adâncime, deci mai bine constrânse, ceea ce înseamnă că avem de-a face cu forțe tectonice. Este vorba despre cauze naturale”, a explicat Mircea Radulian, directorul ştiinţific al INFP.

_______________________

Raportul final ar putea fi făcut public chiar în cursul zilei de astăzi. Până acum au fost doar rezultate intermediare legate de seria de cutremure din județul Galați.

Ultima ședință a specialiștilor a adus în față mișcările tectonice, care ar ami fi avut loc în România, undeva în anii 80, apoi în 1993. Acestea ar fi dus la producerea acestor cutremure. Nu s-a comunicat însă oficial care ar fi cauza mișcărilor tectonice.

Rând pe rând, s-au respins toate celelate variante cum ar fi solul nisipos, infiltrări de apă sau forările, cauzele invocate de oamenii din Izvoarele, satul zguduit de sute de cutremure în ultima vreme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri