Sari la conținut

Singura girafă din România, la Târgu Mureș

De o săptămână, Grădină Zoologică din Mureş a devenit singura din ţară care are printre chiriaşi o girafă. Camerun a ajuns la Mureş abia după ce reprezentaţii parcului zoo au dovedit celor de la Asociaţia Grădinilor Zoologice din Europa că au toate condiţiile să o găzduiască.

„Ea este Camerun. Este prima girafă dintr-o grădină zoologică din România. Are zece ani, a fost născută în Grădina Zoologică din Roma, are cinci metri şi poate fi vizitată în fiecare zi între orele 9:00-19:00, aici la Târgu Mureş”, relatează Bianca Suciu, reporter Digi24.

Trei membri ai echipei din Mureş au fost plecaţi la Budapesta pentru a învăţa să îngrijească girafa.

„Au putut vedea cum se îngrijesc girafele şi elefanţii, nu numai au putut vedea, ci au şi participat concret la îngrijirea acestor animale”, povestește Kopacz Andras, directorul adjunct al Grădinii Zoologice.

Girafa este destul de pretenţioasă. Are nevoie în adăpost de cel puţin 16 grade. Şi nici a-i da de mâncare nu e o bagatelă - frunzele şi fânul trebuie alese cu atenţie.

Vestea despre noul oaspete de la zoo s-a răspândit rapid în oraş.

Camerun este doar unul dintre cei 900 de locatari ai parcului zoo din Mureş. Grădina Zoologică este foarte populară printre localnici. 170.000 de vizitatori au fost acolo anul trecut, iar în acest an, doar până în septembrie, numărul lor a crescut la 200.000.