Start la maratonul internațional de la București

Data publicării:
maraton copii 1

Aproape 2.000 de copiii cu vârsta între 6 și 12 ani s-au aliniat la start.

Înainte de a porni, ei au făcut promisiuni: „Eu, care sunt copil, super fericit, promit solemn că nu mă voi impiedica, nu mă voi juli, nu voi cădea în nas, nu voi pune piedică celui din dreapta sau celui din stânga sau celui din față și în mod special celui din spate”.

Au alegat pe traseul dintre Piața Constituției și Bulevardul Unirii între 800 și 1400 de metri.

Cristina Vasile, câștigătoare 1 categoria fete 6-ani, povestește că îi place să alerge și nu a obosit.

Printre câștigători s-a numărat și Damian Mititelu, care a alergat aproape un kilometru și jumătate. La 11 ani deja este obișnuit cu succesul: „Câștig de doi ani la rând. Și la semi și la maraton. Sunt de patru ori vicecampion național și o dată campion național”.

Cele mai multe emoții le-au avut părinții, care și-au susținut copiii de pe margine.

Pentru prima dată, la maratonul din acest an au participat și 200 de părinți. Ei s-au întrecut într-o cursă de împins căruciorul. Câștigător a fost tatăl unui băiat de aproape 3 ani.

„Este un mod prin care Bucureștiul poate să impulsioneze așa numitul turism sportiv”, explică Oana Năstase, organizator al evenimentului.

Dumincă au loc competițiile pentru adulți, când se întrec alergători din aproape 40 de țări. În funcție de probă, concurenții trebuie să alerge de la trei kilometri jumătate până la 42 de kilometri.

Pentru desfășurarea evenimentului, de la ora 6 și jumătate și până la ora 16 circulația va fi oprită pe mai multe artere ale Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri