Studentă moartă, după un selfie pe vagon. Era însoțită de profesor și 14 colegi

Data publicării:
vagon cisterna 2

Moda selfiurilor pe vagoanele de tren a mai făcut o victimă. O studentă de la Univesitatea de Arhitectură din Bucureşti a murit, după ce a urcat pe un vagon pentru a-şi face o poza la înălţime. Nu a avut nicio şansă, spun salvatorii. Este al doilea caz de electrocutare numai săptămâna acesta, iar autorităţile îi îndeamnă pe tineri să nu mai încerce astfel de gesturi, pentru că sunt mortale!

Tragedia s-a petrecut în triajul Chitila, după exact acelaşi tipar care a mai omorât zeci de copii şi tineri.

Ioana Ciurlea, jurnalist Digi24: Deşi în zonă există semn cu accesul interzis, tânăra de 23 de ani, studentă la arhitectură, a urcat pe unul dintre vagoane pentru a face o fotografie. În acel moment s-a format un arc electric, iar tănăra a murit pe loc.

Studenta era într-un tur de studiu, împreună cu alţi 14 colegi şi un profesor. La un moment dat, s-a îndepărat de grup şi a urcat pe vagon. A fost doborâtă fulgerător. Primul care a intervenit să îi acorde ajutor este un voluntar SMURD, care locuieşte aproape de calea ferată.

Dumitru Marian, voluntar SMURD: Am găsit-o cu un aparat de fotografiat după gât. Am evaluat persoana, avea un traumatism cranian incompatibil cu viaţa, în urma unei electrocutări de pe garnitura de tren.

Oamenii care locuiesc în zonă spun că tânăra nu este prima care îşi pierde viaţa în acel loc, în căutarea unui seflie la înălţime.

Localnică: Vreo cinci cazuri ştiu. Şi dintre toţi, un singur copil a scăpat cu viaţă, în rest toate cazurile s-au soldat cu deces. Nu înţeleg de ce ei nu sunt conştienţi de riscurile la care se supun.

Moda selfiurilor pe vagoanele de tren a făcut zeci de victime. În urmă cu trei zile, în gara Buzău, un băiat de 15 ani a căutat acelaşi cadru şi a fost electrocutat. Tragedii s-au întâmplat şi în gări din Craiova, Focşani, Constanţa, Sibiu, sau Oneşti.

Localnic: Nu pot să îmi dau seama ce îi atrage. Chestia asta cu internetul, cu telefoanele, să ne dăm mari pe Facebook.

Autorităţile fac apel la părinţi să le explice adolescenţilor riscurile la care se expun dacă urcă pe vagoanele sub tensiune şi avertizează că rareori scapi cu viaţă dintr-o astfel de situaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri