Sari la conținut

Francez suspect de pedofilie, reţinut în Cluj

Un cetăţean francez suspectat că a întreţinut relaţii sexuale cu ce puţin un minor în localitatea Cetan din judeţul Cluj, a fost reţinut pentru 24 de ore şi este acuzat de act sexual cu un minor. Un alt bărbat din judeţul Cluj este cercetat pentru complicitate la această infraciune, fiind suspectat că a găsit minorii dispuşi să întreţină raporturile sexuale contra cost.

Carmen Livia Jucan, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, a declarat pentru Digi24, că poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Dej au făcut o percheziţie domiciliară în comuna Vad, pentru cercetarea activităţii infracţionale a unui cetăţean francez, în vârstă de 61 de ani.

Acesta este suspectat că, în perioada sărbătorilor, i-ar fi solicitat unui bărbat, în vârstă de 27 de ani, din Dej, să identifice tineri dispuşi să întreţină relaţii sexuale contra cost.

”Conform probatoriului administrat, în noaptea de 31 decembrie 2017/1 ianuarie 2018, bărbatul în vârstă de 61 de ani ar fi întreţinut relaţii sexuale cu un minor în vârstă de 13 ani, într-un imobil aflat într-o zonă mai izolată, de pe raza localităţii Cetan, pe care l-ar fi închiriat”, potrivit sursei citate.

Potrivit acestora, există indicii că cetăţeanul francez ar mai fi întreţinut relaţii sexuale cu alţi doi minori în vârstă de 16 ani.

În cursul zilei de duminică, bărbatul va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor, iar bărbatul din judeţul Cluj care a găsit minorii este cercetat pentru complicitate la această infracţiune.