Sute de sirieni protestează în Capitală, la doi ani de la izbucnirea conflictelor din Siria

Data publicării:
15032013 20proteste 20siria-55056

Sute de sirieni strigă și scandează că vor eliberarea și pacea în Siria. Aceștia protestează împotriva atrocităților petrecute pe parcursul celor doi ani de când au început conflictele în care peste 70.000 de oameni și-au pierdut viața, iar un milion s-au refugiat în țările vecine.

Un reprezentant al comunității siriene din România a spus pentru Digi24 că acest grup de sirieni a ieșit astăzi în stradă pentru a rememora doi ani de zile de la începerea revoluției siriene, care a început cu primăvara arabă, împotriva regimului lui Bashar al-Assad.

„(Protestăm – n.red.) împotriva unui dictator criminal care ne ucide. E ceva de neimaginat, a distrus orașe întregi, șapte milioane de refugiați din Siria care sunt în afara granițelor și înăuntru. Ne-a omorât cu sânge rece, el cu miliția lui ne urmărește pe toate străzile din Siria”, spune reprezentantul comunității siriene din România.

El a mai spus că sirienii s-au refugiat din orașe și nu sunt telefoane pentru ca aceștia să spună ce se întâmplă și să ceară sprijin internațional pentru copii și răniți.

„E o țară care sângerează, fără niciun sprijin internațional. Noi cerem comunității naționale să ne sprijine, să ne sprijine oamenii civili care n-au niciun armament în mâinile lor. Vrem un sprijin care să ne scape de un dictator care cu armata și cu tatăl lui a ocupat Siria 40 zeci de ani”, adăugă acesta.

El a mai cerut oficialităților române să ajute și să trimită ajutoare, medici la granița Turciei cu Siria pentru răniți.

Citiți și Siria, doi ani de la începerea conflictelor. Digi24 a filmat drama refugiaților sirieni

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri