Sari la conținut

Trei accidente produse de un adolescent fără permis și băut: un mort și cinci răniți

Un tânăr fără permis şi băut a intrat vineri seară cu maşina în mai multe grupuri de colindători în județul Bistrița-Năsăud. A provocat trei accidente în urma cărora o adolescentă a murit, iar alţi patru copii şi o femeie au fost răniţi. Tânărul a fost reținut și dus la poliţie pentru audieri.

ancheta politie, banda nu treceti_INQUAM_PHOTOS_George_Calin

FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

ACTUALIZARE SÂMBĂTĂ, ora 11:30 O fată de 16 ani rănită într-unul dintre cele trei accidente provocate de tânăr a murit în cursul nopții, la spital. Tânăra fusese rănită grav şi a fost operată, însă nu s-a reuşit salvarea ei, informează News.ro.

Alte patru fete cu vârste între 10 şi 14 ani şi o femeie de 36 de ani au fost rănite şi sunt internate. Două dintre fete sunt în stare gravă în continuare, în secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, o alta este internată în Secţia Chirurgie a spitalului, iar a patra a fost transferată la Clinica Neurologie Pediatrică Cluj-Napoca.

Femeia este internată în Secţia Ortopedie a spitalului din Bistriţa.

Adolescentul de 16 ani care a provocat cele trei accidente din Bistriţa-Năsăud a fost reţinut. Poliţiştii au stabilit că era băut când s-a urcat la volanul unei autoutilitare care-i aparţine tatălui său. De altfel, el a ajuns la spital în comă alcoolică.

ACTUALIZARE 23.40. Adolescentul de 16 ani care a provocat cele trei accidente a fost reţinut.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud, băiatul era băut.


Şase pietoni au fost răniţi, în mai puţin de o oră, în trei accidente produse pe DN 17, pe Valea Bârgăului din judeţul Bistriţa-Năsăud. Doi dintre aceştia sunt în stare critică, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). Accidentele au fost produse de acelaşi şofer, un adolescent de 16 ani.

Şoferul de 16 ani a lovit cu o camionetă şase persoane, cinci minori şi un adult, în interval de câteva zeci de minute. A fost rănit, la rândul său, şi a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, însoţit de un poliţist. Urmează să i se recolteze probe biologice pentru a se stabili dacă a consumat băuturi alcoolice.

Cele şase victime, toţi pietoni, au fost de asemenea transportate la spital şi preluate de medicii de la UPU Bistriţa.

La spital au ajuns şi rudele victimelor, care spun că sunt şocate de ceea ce s-a întâmplat şi nu înţeleg ce l-a determinat pe tânărul de 16 ani să se urce la volan şi să lovească persoanele aflate pe marginea carosabilului.