Tren deraiat la Țăndărei. Traficul feroviar a fost blocat timp de câteva ore

Data actualizării: Data publicării:
tren deraiat - - cfr infrastructura
Foto: CFR Infrastructură

Două vagoane de marfă au deraiat, sâmbătă dimineaţă, în staţia CF Țăndărei.

ACTUALIZARE 21:00 Circulaţia feroviară - închisă complet sâmbătă dimineaţă între Murgeanca şi Ţăndărei, în judeţul Ialomiţa, unde două vagoane ale unui tren de marfă încărcat cu combustibil lichid au deraiat -  a fost reluată în cursul serii pe ambele fire, după ce, în jurul orei 15.30, fusese redeschisă pe un fir pentru trenurile cu tracţiune Diesel.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, sâmbătă seară, începând cu ora 19:30, circulaţia feroviară pe Magistrala 702 Făurei - Feteşti a fost reluată.

Traficul feroviar închis sâmbătă dimineaţă între Murgeanca şi Ţăndărei în urma deraierii a două vagoane din componenţa unui tren de marfă care transporta combustibil lichid fusese reluat pe un fir, în jurul orei 15.30, pentru trenurile cu tracţiune Diesel, potrivit CFR Călători.

Circulaţia feroviară între staţiile CF Murgeanca şi Ţăndărei a fost complet blocată sâmbătă dimineaţă, după ce două vagoane de marfă au deraiat la intrarea în staţia CF Tăndărei. Trenul de marfă aparţinea SRCF Constanţa şi avea în compunere 40 de vagoane încărcate cu combustibil lichid.

Conform CFR Călători, mai multe trenuri cu pasageri au fost afectate, fiind puse la dispoziţia acestora mijloace auto pentru transbordarea lor între staţiile CF Murgeanca şi Ţăndărei.

CFR Călători mai informa că pasagerii care aveau bilete/abonamente la trenurile afectate puteau primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor pentru parcursul neefectuat.


La ora transmiterii acestei ştiri circulaţia feroviară în zonă fiind blocată. Trenul de marfă aparţine SRCF Constanţa şi are în compunere 40 de vagoane încărcate cu combustibil lichid, informează CFR Infrastructură.

tren deraiat - - cfr infrastructura
Foto: CFR Infrastructură

Potrivit sursei citate, s-au răsturnat vagoanele 11 si 12 ale trenului de marfă compus din 40 de vagoane şi încărcat cu combustibil lichid, scrie News.ro.

La ora actuală, circulaţia feroviară este închisă pănă la degajarea liniei de cele două vagoane răsturnate.

tren marfa deraiat - cfr infrastructura
Foto: CFR Infrastructura

CFR Infrastructură mai informează că în prezent, trei trenuri de călători staţionează în staţiile adiacente, nefiind expuse vreunui pericol. Sursa citată mai menţionează că CFR Călători a pus la dispoziţie mijloace auto pentru transbordarea călătorilor între staţiile CF Murgeanca şi Movila.

Trenurile afectate:

- IR 1970 Galați - Constanța

- R 8221 Buzău - Constanța

- R 8222 Constanța - Buzău

La ora transmiterii acesti ştiri, echipele de intervenţie (ISU şi CFR SA) se află la faţa locului şi intervin pentru ridicarea vagoanelor răsturnate şi redeschiderea circulaţiei feroviare în condiţii de siguranţă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri