Turiști români, blocați în Bulgaria și Grecia, după ce agenția de turism cu care au plecat în vacanță a dat faliment

Data publicării:
litoralul bulgar mfax-8

Aproape 80 de turişti români din Oradea aflaţi în concediu sunt blocați în Bulgaria şi în Grecia, după ce agenția cu care au plecat a dat faliment. Oamenii spun că nu mai au bani pentru a plăti transportul spre casă unui alt operator.

ACTUALIZARE 15.15. Reprezentanții firmei care a asigurat transportul turiștilor în Bulgaria și Grecia spun că vor încerca să-i ajute pe aceștia să revină în țară, deși agenția Avenara Tours nu a mai achitat nicio factură de aproximativ 60 de zile. Sediul Avenara Tours este închis, iar pe ușă apar numele și numărului de telefon ale unui lichidator judiciar.

Reporterii Digi24 Oradea au sunat la acel număr de telefon pentru a afla mai multe informaţii, fără succes însă.  


Din grupul de turiști aflați în Bulgaria fac parte și copii, iar oamenii spun că nu mai au niciun ban pentru a plăti transportul spre casă unui alt operator.

Nici Consulatul României la Sofia nu le-a putut oferi, deocamdată, soluții turiștilor români. 

„Am aflat astăzi, pe la ora 11.00, că firma a dat faliment și că nu mai trimite autocar după noi. Personal am vorbit cu cineva la consulat, mi-a spus că mă sună să vadă dacă poate să rezolve ceva. Dacă nu, vedem ce va fi. Asta a fost acum o jumătate de oră. De atunci nu s-a mai intâmplat nimic”, a declarat, la Digi24, unul dintre turiști, Nicolae Covle.  

Agentia care a dat faliment, Avenara Tours, este un tour-operator român, cu sediul în Bihor, care ofera servicii in domeniul călătoriilor și al transportului aerian. Firma funcționa din 2008.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri