Un antrenor de înot de la Clubul Sportiv Dinamo din București a fost arestat preventiv, pentru că ar fi violat o fetiță de 7 ani

Data actualizării: Data publicării:
antrenor de inot acuzat de viol
Profesorul de înot de la Dinamo a recunoscut că a agresat-o sexual pe fetița de 7 ani în bazin FOTO: Captură video Digi24

Un instructor de înot de la un club din Bucureşti a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru că ar fi violat o fată de şapte ani, care urma cursuri de înot.

ACTUALIZARE: Instructorul de înot a fost arestat preventiv, miercuri, pentru 30 de zile, prin decizie a judecătorului pentru drepturi şi libertăţi al Tribunalului Bucureşti, a transmis Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

ȘTIRE INIȚIALĂ: „La data de 13 februarie, în jurul orei 20,30, Secţia 6 Poliţie a fost sesizată de o femeie cu privire la faptul că fiica sa, în vârstă de şapte ani, ar fi fost victima unei infracţiuni de viol, bănuit de comiterea faptei fiind instructorul de înot. Evenimentul ar fi avut loc în incinta unui bazin de înot din cadrul unui club situat în Sectorul 2”, informează Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, într-un comunicat transmis miercuri.

Poliţia a identificat şi depistat un tânăr, în vârstă de 20 de ani, angajat ca instructor în baza unui contract de activitate sportivă în cadrul clubului respectiv.

Din cercetări, s-a stabilit că la momentul comiterii faptei acesta se afla în timpul programului de lucru.

Polițiștii au aflat de incident de la tatăl fetei

Polițiștii au aflat de incident de la tatăl fetei, care le-a spus că fiica sa ar fi fost agresată sexual. Polițiștii au făcut verificări și au luat imaginile filmate de camerele de supraveghere din interiorul bazinului, care ar fi surprins acest abuz.

„Cel în cauză a fost condus la audieri, iar, în baza probatoriului administrat, a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală”, arată sursa citată.

Cercetările sunt continuate de Secţia 6 Poliţie, sub supravegherea procurorului specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, în formă agravată.

De asemenea, Clubul Sportiv a anunțat că a fost încheiat contractul cu profesorul de înot.

Clubul Dinamo condamnă „cu fermitate comportamentul instructorului de înot”

Clubul Dinamo condamnă cu fermitate comportamentul instructorului de înot şi a anunţat că a încetat orice formă de colaborare cu persoana în cauză, interzicându-i astfel orice posibilitate de a interacţiona cu minorii din cadrul clubului.

„Conducerea clubului colaborează şi va colabora cu anchetatorii pentru soluţionarea cu celeritate a acestui caz, fiind puse la dispoziţie, în seara datei de 13 februarie, imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din zona bazinului de înot. Repudiem cu fermitate şi condamnăm orice formă de comportament inadecvat, similar cu acela atribuit fostului nostru angajat”, se arată într-un comunicat al clubului.

Oficialii clubului au adăugat că vor solicita întregului personal prezentarea unui certificat care atestă integritatea comportamentală şi vor organiza sesiuni de formare pentru sportivi, concentrându-se pe deontologia, etica şi conduita profesională adecvată în relaţia cu minorii şi persoanele vulnerabile, precum şi cu familiile acestora.

„Prin Compartimentul nostru de Analiză Psihologică vom demara o evaluare aprofundată a Academiei de Înot şi vom extinde aceste analize la toate disciplinele sportive din cadrul clubului. Suntem dedicaţi asigurării unui mediu sigur şi propice pentru toţi sportivii noştri, indiferent dacă practică sportul la nivel amator sau profesionist. Măsurile luate reflectă angajamentul nostru către binele şi protecţia comunităţii noastre sportive”, arată sursa citată.

Clubul Dinamo precizează că deschiderea secţiei de înot a oferit părinţilor posibilitatea de a asista la antrenamente, promovând astfel o cultură de transparenţă şi siguranţă.

„Încurajăm continuarea acestei practici, reafirmând deschiderea noastră către orice sugestii sau preocupări din partea părinţilor şi a sportivilor. Clubul Sportiv Dinamo este ferm angajat în lupta împotriva oricăror forme de abuz şi va continua să colaboreze cu toate părţile interesate pentru a menţine un mediu sigur şi sănătos pentru practicarea sporturilor”, se mai arată în comunicatul citat.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri