Un băiat de 14 ani a fost prins cu un rucsac plin cu droguri, pe care le furase de la un traficant

Data publicării:
pliculete cu droguri
Pliculețe cu droguri. Foto: Poliția Română

Un adolescent care a fost prins cu droguri de poliţiştii local din Bucureşti şi o altă persoană au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, care au stabilit că băiatul de 14 ani avea la el droguri furate de la un alt inculpat în dosar, relatează News.ro.

DIICOT a anunţat marţi că în ultimele două zile procurorii DIICOT - Structura Centrală au dispus reţinerea a doi inculpaţi (dintre care unul minor), cercetaţi pentru tâlhărie calificată şi trafic de droguri de mare risc.

„Inculpatul minor (14 ani) a fost depistat în municipiul Bucureşti având asupra sa, într-un rucsac, cantitatea de droguri sustrasă prin violenţă, în seara de 08.02.2024, de la unul dintre inculpaţii în cauză, respectiv 133 comprimate şi fragmente comprimate ecstasy, aproximativ 500 grame canabis şi 30 comprimate care conţin alprazolam”, spun procurorii.

Marţi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă a celor doi inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Potrivit DIICOR, adolescentul a fost expertizat din punct de vedere medico-legal în vederea stabilirii discernământului.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti.

Acţiunea a beneficiat de sprijin din partea poliţiştilor Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi a fost realizată cu suportul jandarmilor din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

În week-end, adolescentul a fost prins de către poliţiştii locali din Sectorul 5 având asupra sa droguri de mare risc. La verificări s-a descoperit că deţinea o jumătate dekilogram de cannabis, peste 130 de grame de ecstasy, dar şi comprimate de alprazolam.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri