Un bărbat care tăia ilegal un copac a fost salvat cu elicopterul SMURD după ce arborele a căzut peste el

Data publicării:
Elicopter SMURD
Foto: ISU

Un bărbat de 29 de ani din judeţul Bistriţa-Năsăud, care se afla la tăiat ilegal de lemne, a avut nevoie de intervenţia unui elicopter SMURD pentru a fi transportat la spital, după ce un copac a căzut peste el şi i-a fracturat un picior.

Incidentul s-a produs, marţi, într-o pădure din Munţii Bârgăului, într-o zonă greu accesibilă de pe raza comunei Rebrişoara, scrie Agerpres.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, dar vor aplica şi sancţiuni pe linie silvică.

"Astăzi, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud au intervenit la un eveniment semnalat în extravilanul localităţii Poderei, comuna Rebrişoara. La locul intervenţiei, poliţiştii au stabilit faptul că un tânăr de 29 de ani, din Poderei, în timp ce ar fi efectuat tăieri de arbori fără drept, din afara fondului forestier naţional, împreună cu alţi doi tineri, a fost accidentat de un arbore. La locul evenimentului au intervenit şi echipajele medicale în vederea acordării de îngrijiri de specialitate şi transport la spital. Cercetările sunt continuate de către poliţişti în cadrul unui dosar penal cu privire la infracţiunea de vătămare corporală din culpă, urmând totodată să fie luate măsuri legale potrivit Legii 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice", a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud.

La caz au fost alocate două echipaje medicale ale SMURD, precum şi un elicopter, iar în sprijin au venit şi salvamontiştii.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, paramedicii l-au găsit pe bărbatul de 29 de ani cu o fractură deschisă la un picior şi, după ce a fost stabilizat, acesta a fost transportat cu elicopterul SMURD la spitalul din Bistriţa.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri