Un bucureștean și-a păcălit iubita cu 270.000 de euro după ce a convins-o că se pricepe la tranzacții cu criptomonede

Data publicării:
femeie cu card și telefon in mana
Un bărbat care şi-a înşelat iubita cu peste 270.000 de euro a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti FOTO: Getty Images

Un bărbat care şi-a înşelat iubita cu peste 270.000 de euro a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti. Acesta a susţinut că este investitor şi a determinat-o pe femeie să-i dea banii susţinând că-i va investi în criptomonede.

„La data de 4 octombrie 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 18 Poliţie au reţinut un bărbat, în vârstă de 30 de ani, faţă de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals informatic, prejudiciul creat fiind de aproximativ 276.000 de euro”, a transmis într-un comunicat Poliţia Capitalei, potrivit news.ro.

Sursa citată a precizat că, în perioada 9 octombrie 2021 - 11 martie 2022, bărbatul și-a mințit iubita și a convins-o să-i dea banii.

„Profitând de situaţia emoţională vulnerabilă a acesteia, ar fi pretins că este investitor pe piaţa de criptomonede şi ar fi determinat-o să îi remită acestuia mai multe sume, cu titlu de împrumut, sub diferite pretexte nereale şi pentru a investi pe piaţa de criptomonede, deşi avea reprezentarea că banii nu vor fi restituiţi persoanei vătămate şi vor fi folosiţi în scopuri personale. Totodată, la data de 16 februarie 2022, bărbatul ar fi modificat fără drept date informatice din documentul reprezentând confirmarea electronică a transferului de 50.000 de lei, din contul personal al acestuia deschis la o unitate bancară, în contul persoanei vătămate, document pe care l-ar fi transmis în aceeaşi zi victimei, în scopul creării aparenţei efectuării unei plăţi în cuantumul expus anterior către contul bancar aparţinând acesteia”, a mai transmism Poliţia Capitalei.

Bărbatul a fost iniţial reţinut, apoi fiind dispusă măsura arestului controlului judiciar.

Surse judiciare au precizat, pentru News.ro, că cei doi formau un cuplu, fiind împreună de un an şi jumătate. Bărbatul are 30 de ani.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri