Un deținut a evadat de la Penitenciarul Ploiești. Autoritățile locale și cele de frontieră au fost alertate

Data publicării:
politie

Un deținut, condamnat la trei ani de închisoare pentru furt calificat, a evadat, sâmbătă, de la Penitenciarul Ploiești. Autoritățile locale și cele de frontieră au fost alertate și au pornit în căutarea lui. Pentru fapta sa, el riscă acum o pedeapsă între șase luni și trei ani, informează ANP, citată de Mediafax.

„Sâmbătă, în jurul orei 16:15, s-a constatat că deţinutul Lupu Onorel, în vârstă de 41 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de trei ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de Furt calificat, clasificat în regim deschis, a părăsit Secția Exterioară Movila Vulpii, aparținând Penitenciarului Ploiești”, anunță, sâmbătă Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

În vederea capturării deţinutului, au fost sesizate IPJ Prahova, IJJ Prahova, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, fiind trimise echipe de căutare.

„La momentul părăsirii secției exterioare, deținutul era îmbrăcat cu: pantaloni de trening de culoare bleumarin, pulover de culoare gri”, arată sursa citată.

Fapta deținutului constituie evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri