Un presupus terorist a fost expulzat din România. El ar fi finanțat gruparea PKK

Data publicării:
08022013 20terorist-48378

Bărbatul are 48 de ani. La 6 februarie a fost dus la Curtea de Apel București.

El se afla de luni bune în România și era căutat pentruterorism. Suspectul ar fi finanțat, prin afacerile sale din țări europene, activități ale PKK.

PKK e o grupare acuzată că a comis numeroase acte de terorism, mai ales în Turcia.

Bărbatul era căutat inclusiv în Germania.

Nu este primul caz de acest gen. Îm ultimii ani, numărul suspecților de terorism prinși în România și extrădați a crescut semnificativ.

SRI: El acționa cu precădere în linia asigurării finanțării organizației teroriste

„El era un important membru al ramurii din România al organizației teroriste Congresul Poporului din Kurdistan, conflagel cunoscut de toată lumea drept fosta PKK. Din datele și informațiile obținute de către SRI s-a stabilit cu certitudine faptul că, pe parcursul șederii în România, acest individ a fost implicat în comiterea de fapte ce constituie amenințări la adresa securității naționale. Acest cetățean acționa cu precădere în linia asigurării finanțării organizației teroriste”, a declarat Sorin Sava, purtător de cuvânt al SRI, la Digi24.

Persoană indezirabilă, timp de zece ani

Din datele şi informaţiile obţinute de SRI, s-a stabilit cu certitudine faptul că, pe parcursul şederii în România, începând cu anul 2012, K.M., cetăţea străin de etnie kurdă K.M. – membru important al ramurii din România a organizaţiei teroriste „CONGRESUL POPORULUI DIN KURDISTAN – KONGRA-GEL”, fostă P.K.K, a fost implicat în comiterea de fapte ce constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale.

„În urma măsurilor întreprinse, a rezultat că cetăţeanul străin a acţionat cu precădere pe linia asigurării finanţării organizaţiei teroriste „KONGRA-GEL”, operaţionalizând în acest sens un mecanism complex de colectare şi externalizare de fonduri”, arată comunicatul SRI de azi.

Datele şi informaţiile obţinute de SRI au fost valorificate, potrivit legii, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a susţinut în faţa instanţei propunerea Serviciului Român de Informaţii de declarare ca indezirabil a cetăţeanului străin. Urmare a acestui fapt, Curtea de Apel Bucureşti a dispus, la data de 6 februarie 2013, prin decizia nr. 542, declararea lui K.M. ca persoană indezirabilă pentru România, pentru o perioadă de 10 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri