Un sac cu bani a căzut dintr-o mașină a Poștei printr-o gaură din caroserie

Data publicării:
lei ron bani mediafax foto octav ganea-1

În sac se aflau 13.000 de lei în bancnote de valoare mică. Din toată această sumă, polițiștii au reușit să recupereze numai aproximativ 500 de lei, bani care au fost înapoiați conducerii Poștei.

De altfel, chiar polițiștii au alertat Poșta Română cu privire la incident, după ce au observat că pe drumul dintre comuna Tomești și municipiul Iași zeci de șoferi se opriseră în trafic și culegeau bani de pe drum. Poliția a declanșat acum o anchetă pentru a-i identifica pe acești șoferi. Ei riscă să fie acuzați de însușire de bunuri necuvenite.

Mașina transporta corespondență, colete și saci cu bani.

Banii pierduți s-au împrăștiat prin copaci și șanțuri

Ştefan Timofte, primarul comunei Tomeşti, a declarat pentru Digi24 că poliţia a ajuns la concluzia că, probabil, în mașină erau depozitate mai multe plicuri și saci, iar dintr-o zdruncinătură, greutatea s-a dus spre o laterală a maşinii. Aceasta nu era o maşină destinată transportului de valori, iar sacul s-a strecurat, a căzut, a fost târât pe şosea câteva sute de metri, iar în acest fel banii au ajuns prin copaci sau şanţuri.

Unul dintre poliţiştii locali ai comunei venea cu mașina și a văzut două TIR-uri oprite şi un Logan. A oprit să vadă ce se întâmplă. Polițistul a văzut apoi oameni în șanțuri, a povestit primarul. Omul legii a recuperat 390 de lei și a adus banii la Primărie, iar de aici s-a sunat la Poștă.

Ștefan Timofte spune că e posibil ca banii pierduțui să fi fost pentru pensii. Trebuiau să ajungă la Oficiul Postal Cosmeşti.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri