Un seif cu 370.000 de euro, furat din casa şefului Finanțelor din Oțelul Roșu

Data publicării:
30012013 20casa 20sparta-46813

Petru Lupşac, şeful Administraţiei Financiare din Oţelu Roşu, era în concediu în momentul în care a aflat că i-a fost spartă locuinţa. Obişnuia să ţină sume mari de bani în casă, iar ca să nu fie călcat de hoţi şi-a luat toate măsurile de siguranţă. A montat camere de supraveghere şi a cumpărat un seif pe care l-a montat în perete, într-o anexă a locuinţei. În momentul furtului susţine că avea peste 370.000 de euro, 170.000 de lei şi jumătate de kilogram de bijuterii din aur.

Poliţiştii cred că autorii furtului au acţionat la pont. Au ştiut exact unde să caute cheia încăperii în care era seiful, dar cunoşteau şi programul proprietarului. Semn că au acţionat când era plecat în vacanţă în Thailanda.

Rând pe rând, cei 15 angajaţi ai firmei de colectare a fierului vechi, care are sediul în curtea vilei lui Petru Lupşac, au trecut prin faţa anchetatorilor.

Petru Lupşac va trebui să le explice acum anchetatorilor de unde avea aşa o sumă mare de bani. Potrivit declaraţiei de avere, deţine trei apartamente, o casă, mai multe terenuri şi trei firme de reciclare a fierului vechi.

În 2012 a avut încasări de 34.500 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri