Sari la conținut
News Alert

Un simpatizant ISIS va fi expulzat mâine din România

Jamal Jabbar a fost adus în faţa judecătorilor Curţii Supreme. A încercat în zadar să-i convingă pe magistraţi că nu este simpatizant al grupării Stat Islamic şi că nu intenţiona să facă rău ţării noastre. Declaraţia sa a fost contrazisă de probele depuse de ofiţerii de informaţii. Ei susţin că Jamal Jabbar s-a autoradicalizat şi că era gata să acţioneze în numele grupării fundamentaliste.

Potrivit SRI, Jamal Jabbar este cetăţean iordanian de origine palestiniană. Prin decizia definitivă luată de Curtea Supremă, timp de 15 ani el nu va avea dreptul să intre pe teritoriul României. Avocatul şi familia suspectului consideră că măsura este incorectă.

Mâine are bilet şi va fi trimis în Iordania. Ne-am apărat din punct de vedere teoretic pentru că exact ce fapte sunt în sarcina lui, că ar fi vorbit cu o persoană, cu două, sau că ar fi încercat să facă alte lucruri, nu ni s-a adus la cunoştinţă. Dacă mă întrebaţi ce înseamnă să se autoradicalizeze, sincer nu ştiu ce să vă spun. Nu a făcut aşa ceva. Asta mi-a spus el”, a declarat Liviu Cristescu, avocatul suspectului.

Era pe teritorul României de 30 şi ceva de ani unde a desfăşurat activităţi normale, a absolvit facultatea aici, a fost manager de hotel. Din punctul lui de vedere, nu este un pericol la adresa securităţii naţionale. Nu are nimic împotriva României”, a mai spus Liviu Cristescu.

Este nevinovat. O nedreptate s-a făcut. Se susţine că ar simpatiza Statul Islamic. Nu este adevărat nimic din ce s-a spus. (A postat mesaje pe internet?) A postat, dădea share la filmuleţe pe Facebook cum dădea toată lumea, ceva normal. El dădea share la ştiri. Nu a fost niciodată de acord cu atentatele”, a spus fiul suspectului.

De origine palestiniană, el locuia în România din 1991 şi a început să fie monitorizat de SRI din 2014, când a început să facă propagandă pentru mișcări extremiste, inclusiv ISIS. Se ocupa de recrutarea de noi adepți, dar și-ar fi manifestat și disponibilitatea de a se implica activ în acțiuni împotriva României.

Citiți și:
Cetăţeanul iordanian declarat indezirabil a fost reținut. SRI: Se putea implica în acțiuni împotriva României

Pe aceeași temă