Urmărire ca în filme în București: Tânărul care a fugit de Poliție era recidivist

Data actualizării: Data publicării:
incident

Urmărire ca-n filme pe străzile Capitalei pentru prinderea unui şofer fără permis, care nu a oprit la semnalele poliţiştilor. Tânărul de 27 de ani a încercat să fugă de oamenii legii izbind cu maşina sa autoturismul agenţilor. Focurile de avertisment şi cele trase în cauciucuri nu l-au convins să tragă pe dreapta, el refugiindu-se în casa unor rude. Oamenii au ieşit înarmaţi cu bâte şi cuţite, ceea ce a dus la un scandal în toată regula cu forţele de ordine. În cele din urmă, şoferul fugar a fost prins şi reţinut. El nu este la primul conflict cu legea, fiind condamnat în trecut pentru furt.

ACTUALIZARE 18:30 - Tânărul a fost arestat pentru 30 de zile.


Reporter: De ce ai fugit de poliţie? Ce s-a întâmplat, de ce ai fugit de poliţie?
Tânărul reținut: Hai, bă, lasă-mă în pace!
Reporter: Vă era frică să nu îşi dea seama că nu aveaţi permis de conducere? De ce aţi fugit de ei?
Reporter: De ce aţi lovit maşina poliţiei intenţionat?
Tânărul reținut: Nu am lovit eu!
Reporter: Dar cine a lovit-o?
Tânărul reținut: Mama!

Tânărul reţinut conducea un bolid înmatriculat în Marea Britanie şi a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor. Aşa că oamenii legii au plecat în urmărire, pe străduţele din cartierul Rahova din Bucureşti. Bărbatul a virat dreapta, în încercarea de a scăpa de echipaj, însă a fost blocat de o altă maşină. Imediat s-a repliat, dar maşina de poliţie era deja în spatele său. Pentru a reuşi să scape din blocaj, şoferul a lovit autospeciala şi a demarat, în ciuda focurilor de armă trase de unul dintre poliţişti în cauciucuri.

După încă o urmărire, în care s-au implicat şi alte echipaje de poliţie şi jandarmerie, bărbatul s-a refugiat în casa unor rude.

Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei: Rude ale acestui bărbat au intervenit în sprijinul lui, în încercarea de a îl scăpa. Au ieşit cu obiecte contondente şi arme albe în întâmpinarea poliţiştilor. A fost necesară utilizarea forţei.

Rudă: De ce daţi în omul ăla aşa? Nu vă este milă? Ia ieşiti acuma afară! Ieşiţi acuma afară!

Rudele bărbatului au o variată complet diferită.

Rudă: Au intrat peste noi în casă, nevinovaţi, absolut nimic, cu copii minori în casă, ne-au lovit cu bâte, cu bastoane, cu ce aveau în mână, au tras focuri de armă.
Reporter: Au intrat să îl caute pe...?
Rudă: Nu, deja era prins!
Reporter: De ce l-au urmărit?
Rudă: Nu avea permis de conducere!

Apropiaţii bărbatului au venit să îl susţină şi la audierile de la Parchet.

Marian Grigore, avocat: El nu a făcut niciun act care să meargă pe ultraj. A condus autoturismul fără a avea permis de conducere. Urmează să se dispună şi asupra deranjării ordinii publice. I-a fost frică, efectiv, s-a ferit să nu fie bătut!

Bărbatul a fost reţinut pentru conducere fără permis şi tulburare liniştii publice. Cei aproximativ 20 de membri ai familiei care i-au sărit în ajutor au fost audiaţi, pentru moment, în calitate de martori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri