Vasile Blaga, despre candidatura Elenei Udrea: Un gest absolut normal

Data publicării:
12022013 20blaga-49045

Partidulva avea de ales între mai multe strategii și viziuni, a arătat liderul PDL.

Întrebat dacă l-a surprins anunțul Elenei Udrea, Vasile Blaga a negat. „Nu. De ce să mă suprindă? Este bine că își asumă o astfel de situație, o astfel de candidatură”, a spus Vasile Blaga.

Vasile Blaga și-a exprimat speranța că din această competiție partidul va avea de câștigat și a subliniat că, în opinia sa, PDL are nevoie de o repoziționare, în sensul unei definiri clare ca singurul partid de dreapta din România, în jurul căruia să fie coalizate toți cei care împărtășesc valori de dreapta precum familia sau biserica.

De asemenea, a spus Vasile Blaga, partidul trebuie să rămână unit și să respecte decizia pe care o va lua Convenția Națională. „Partidul are nevoie de o reconstrucție de la firul ierbii”, a admis Vasile Blaga, adăugând că e nevoie și de „o manifestare dură, dar aplicată împotriva actualei puteri”.

Liderul PDL a evitat să spună dacă are emoții în privința unei competiții cu Elena Udrea și a refuzat să comenteze cum ar vedea partidul sub conducerea acesteia, însă a avut câteva săgeți trimise către colega de partid. El a menționat, astfel, lipsa acesteia de la dezbaterea bugetului în Parlament. „Dacă ar dori să participe inclusiv la disputa din Parlament pe buget, doamna Udrea era binevenită și vedea cât de viu sau de mort este partidul”, a spus Vasile Blaga. „Va fi o muncă extrem de grea pentru cine își asumă conducerea partidului acum, în opoziție”, a adăugat liderul PDL.

„Funcțiile în partid nu se oferă, se câștigă printr-un vot”, a mai spus Vasile Blaga, în contextul unei discuții despre o eventuală revenire a lui Emil Boc într-o funcție de conducere a partidului.

Urmăriți declarațiile lui Vasile Blaga la Digi24 în materialul video atașat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri