Victor Ponta: Corlățean a vorbit în numele Guvernului pe tema Schengen

Data publicării:
ponta 20incruntat 20resize 20mediafax 20foto 20octav 20ganea-52497

El a precizat că Guvernul a făcut tot posibilul pentru o decizie pozitivă şi că încă speră într-o astfel de decizie.

În cazul în care decizia va fi de amânare a aderării la Schengen, va fi nevoie de o soluţie politică, iar Guvernul va aştepta fără ca această temă să mai reprezinte un punct principal de discuţie, a adăugat premierul.

„Ministrul de Externe, domnul Corlăţean, nu a vorbit în nume personal, ci a vorbit în numele Guvernului de fiecare dată când a vorbit despre Schengen. Vreau să întăresc faptul că Guvernul a făcut tot ceea ce ţinea de noi pentru ca decizia de săptămâna viitoare să fie o decizie pozitivă şi eu încă am speranţe în acest sens. Dacă însă decizia va fi din nou de amânare, atunci e clar că va fi nevoie de o soluţie politică a acelui stat care se opune intrării noastre în Schengen şi noi vom aştepta, nu va mai fi pe agenda Guvernului României intrarea în Schengen ca o prioritate, ci noi suntem pregătiţi şi, când se va lua decizia politică în ţara sau ţările care cred că trebuie amânat, atunci o să intrăm, însă nu o să mai fie în niciun caz primul punct de discuţii dintre România şi partenerii noştri europeni, o să fie alte puncte, nu Schengen", a declarat Victor Ponta pentru MEDIAFAX.

Ministrul de Externe Titus Corlățeana declarat ieri că o eventuală nouă decizie de amânare a aderării României la Schengen, la Consiliul JAI de săptămâna viitoare, va afecta credibilitatea procesului, iar ţara noastră ar putea să nu mai fie interesată şi doar să aştepte o invitaţie de la UE.

Președintele Traian Băsescu „se delimitează” de afirmațiile ministrului de Externe, Titus Corlățean, referitoare la o eventuală pierdere a interesului României față de aderarea la Schengen, și îl invită pe șeful diplomației să renunțe la astfel de declarații, pentru a nu crea percepții false în rândul statelor membre UE. În replică, Titus Corlățean l-a invitat pe șeful statului să facă lobby pentru România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri