Victor Ponta: Criza cărnii de cal ar fi putut fi mai dăunătoare decât seceta de anul trecut

Data publicării:
ponta 20guvern 20gov 20ro-49550

Premierul Victor Ponta, prezent la un târg de produse bio la Nuremberg, a declarat că autoritățile române au făcut toate demersurile necesare pentru a îndepărta pericolele pentru producătorii români în contextul scandalului cărnii de cal.

„Eu pot să vă spun care ar fi putut fi pierderile şi zic că, împreună cu Autoritatea Sanitar Veterinară, cu ministrul agriculturii, am îndepărtat cele mai mari pericole. Vă daţi seama, dacă ar fi rămas România vinovatul de serviciu în tot acest scandal uriaş şi această criză uriaşă, pentru că e ceva foarte important... Cred că ar fi fost mai rău decât seceta de anul trecut, dacă în toată Europa s-ar fi spus: „Domnule, în România se fraudează, se falsifică provenienţa sau originea produselor alimentare”. Din fericire, am luat lucrurile foarte în serios, de la început mi-am dat seama şi ne-am dat seama că e un subiect care interesează absolut orice cetăţean din Europa”, a declarat premierul Victor Ponta.

Șeful Executivului de la București a detaliat măsurile luate de responsabilii români, subliniind că România are tot interesul pentru a sprijini eforturile la nivel european pentru ca fraudatorii să fie descoperiţi și pedepsiţi.

În plus, premierul consideră că această criză este încă foarte gravă, nu s-a soluționat definitiv, și că „vigilenţa trebuie să rămână la fel de sporită”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri