VIDEO Momentul în care un șofer beat și drogat ia pe capotă un polițist care a vrut să-l oprească pentru control

Data actualizării: Data publicării:
Un poliţist din București a fost lovit de şoferul unei maşini care nu a oprit la semnal agentului
Un poliţist din București a fost lovit de şoferul unei maşini care nu a oprit la semnal agentului. Sursa: Captură video

Un poliţist din București a fost lovit de şoferul unei maşini care nu a oprit la semnal agentului. Bărbatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor interzise. Incidentul a avut loc în timpul unui control pentru depistarea persoanelor care au urcat la volan după ce au băut sau s-au drogat.

Potrivit polițiștilor de la Brigada Rutieră, totul s-a întâmplat duminică dimineața, în jurul orei 04:30.

Un polițist din cadrul Brigăzii Rutiere a făcut semnal regulamentar de oprire unui autovehicul al cărui conducător a mers însă mai depare. Imediat, polițiștii Brigăzii Rutiere au plecat în urmărirea acestuia și au reușit, într-o primă fază, blocarea autoturismului pe o stradă adiacentă.

Atunci, șoferul de 27 de ani a forțat barajul instituit de polițiști, acroșându-l pe unul dintre aceștia, care începuse procedura de extragere forțată din autoturism.

Polițistul a suferit leziuni în zona abdomenului, bazinului și membrului inferior drept, iar în acest moment se află în afara oricărui pericol. În urma acestei acțiuni, o autospecială din cadrul Brigăzii Rutiere a fost, de asemenea, avariată, spun polițiștii.

Șoferul a fugit, apoi a abandonat mașina și a încercat să se ascundă de polițiști. A fost însă prins după scurt timp și imobilizat.

Bărbatul a ieșit pozitiv atât la etilotest, cât și a DrugTest, așa că a fost dus la sediul INML pentru prelevarea mostelor biologice.

În mașina bărbatului au fost găsite și mai multe reziduuri de substanțe de culoare albă, care urmează să fie analizate.

Șoferul are acum dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Și ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a comentat incidentul.

„Ajungem, ca societate, la un grad de conștientizare și de educație care să creeze un liber arbitru care să spună: nu, odată ce am consumat alcool, nu urc la volan. Și nu drogurilor! Poliția face eforturi, cifrele au arătat, în acțiunea Blocada și în acțiunea de combatere a drogurilor s-au obținut rezultate. Au fost în jur de 22.000 de permise sancționate pentru consum de alcool în interval de un an,” a spus minstrul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri